maanantai 15. joulukuuta 2014

Luukku 15


Samalla ostosreissulla, jolloin löysin joulupallot mukaani, kävin Sinellissä katsomassa askartelutarvikkeita. Olen halunnut monesti itse kokeilla tehdä 3D-kortteja, joita varsinkin tätini on tehnyt paljon. Niiden tekeminen ei ole kovin ihmeellistä, mutta kortit ovat hauskoja ja hieman erilaisempia kuin tavalliset kortit. Halusin kokeilla tehdä Ginga-joulukortteja, joten ostin joulunpunaisia A6-korttipohjia (20 kpl) ja yli 800 kappaleen tarrapala-arkin. Korttipohjapaketti maksoi muistaakseni 1,40 € ja tarrapalat 1,95 €.

3D-kortteihin tarvitset
Ginga-aiheisen kuvan x3
tarrapaloja
korttipohjan
liimaa
sakset
tusseja

Jos haluat tehdä tavallisen kortin (niin kuin minä tein pari kappaletta), kuvia riittää yksi kappale eikä tarrapaloja tarvita.

Tein kolme erilaista 3D-korttia anime-Ginistä, mustavalkoisesta manga-Weedistä ja värillisestä manga-Kagetorasta. Weedistä ja Kagetorasta tein vielä tavalliset kortit, koska tulostimen kanssa pelleiltyä tuli tulostettua eri koossa yhdet arkit molempia.

3D-korttien idea pohjautuu siihen, että kuva näyttäisi vähän kolmiulotteiselta. Siksi samaa kuvaa pitää olla kaksi tai kolme kappaletta, koska samaa kuvaa liimataan päällekkäin tarrapaloilla. Tarrapalojen ansiosta kuvien väliin jää vähän tilaa, joten kuva näyttää lopulta vähän 3D-kuvalta.
Itse valitsin mieleiseni kuvan netistä ja liitin Paintilla kuvat yhdeksi kuvaksi. Tässä on kaikkien käyttämieni kuvien pohjakuvat, jotka tulostin.




Kuvista pohjimmaiseksi tulee suurin kuva, esimerkiksi Weedistä vasemman puoleinen kuva. Sen päälle leikataan oikealla ylhäällä oleva pääkuva ja sen päälle lopuksi alimpana oleva kuono, koska kuono tulee vielä "ulos" hahmon päästä.
Tulostin jätti lopullisista kuvista muun muassa Weedin ja Kagetoran korvat sekä vähän leuoista pois, mutta onneksi ne eivät loppuen lopuksi haitanneetkaan niin paljoa. En viitsinyt alkaa tuhlaamaan paperia kokeillessa, koska korvat mahtuvat kokonaan kuvaan.

Seuraavaksi vähän tekovaiheittain kuvia korteista.

Sivusta otettu kuva, jossa tarrapalojen tekemä väli näkyy.

Irtileikatut Ginin osat ja tarrapala-arkki.

Osat liimattuna yhteen. Etutassut olisi hyvin voinut vielä liimata
uudelleen päälle, mutta tulostin kuva-arkkeja vain yhden.

Valmis kortti.

Weedin osat, alimmainen osa on jo liimattu korttiin.


Kagetoran osat, alimmainen liimattu jo korttiin.



Vielä lopuksi tavalliset kortit ylimääräisestä Weedistä ja Kagetorasta.
3D-korttien ja tavallisten korttien eroa ei kuvista välttämättä huomaa lainkaan, mutta livenä näitä katsottaessa ne erottaa selkeästi.

Enää ainut ongelma näissä korteissa on se, kenelle näitä antaa tai lähettää... Ystävissäni ei ole kamalasti gingafaneja, joten varmaan jäävät itselleni osa ja osa menee jolle kulle Gingasta välittävälle. Kuka tietää!
Joulukortit ovat kuitenkin todella helppotekoisia, kunhan vain omistaa jonkin näköisiä korttipohjia ja tulostimen, jolla saa tulostettua haluamiaan kuvia. Toki jos omistaa ylimääräisiä mangoja, voisi niistäkin leikata kuvia, mutta luulen ettei moni niin halua tehdä. Itseltänikin löytyy ylimääräinen Hopeanuoli 6 -manga, mutten uskaltanut ja halunnut lähteä leikkelemään sitä kortteihin.

Omaksi suosikiksi näistä korteista nousi ehkä 3D-Kagetora. Näitä oli kyllä mukava tehdä, en ole joulukortteja tainnut väkertää sitten ala- tai yläasteen.

3 kommenttia:

  1. Mielestäni korteistasi tuli oikein hienoja (; Voisihan sitä itsekkin tehdä tuollaisia :3

    VastaaPoista
  2. Mä olen askarrellut muutamia tiimarin valmiita 3d-kortteja ja oon monta kertaa ajatellu, et voisin joku kerta tehä ihan omista valokuvista tai piirustuksista. Ehkä ginga-kortteja voisi tehdä johonkin tapahtumaan, jos esim. Suomen Hopeanuolifanit ry pitäisi siellä arpajaisia, niin arpajaispalkinnoiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan on hyvä idea! Pitäisikin kysäistä joskus, tarvitsevatko ja kelpuuttavatko ne näitä tai jotain muuta palkinnoksi.

      Poista