lauantai 6. joulukuuta 2014

Luukku 6


Tällä kertaa joulukalenterin luukusta paljastuu askarteluvinkki, joka on halpa ja helppo toteuttaa. Tuunasin itse pari joulupalloa ginga-aiheisiksi ja halusin jakaa tämän vinkin kaikille. Tätä oli ihan hauskaa kokeilla, en ole ennen joulupalloja tehnyt.

Tarvitset joulupallojen tuunaukseen:
- joulupallon
- glitterliimaa
- lyijykynän tai muun kynän auttamaan hahmottelussa

Ostin Stockmannilta kaksi joulupalloa, mustan ja valkoisen. Pallot maksoivat 1,50 € kappale, joten hintaa näille kahdelle tuli yhteensä kolme euroa. Vaatimuksena ei ole, että pallojen pitäisi olla juuri Stockmannilta, mutta itselleni ne osuivat silmään ja hinta oli halpa, eli muutkin joulupallot käyvät. Ostin kaksi täysin koristelematonta, jotta itselleni jäi vapaasti tilaa suunnitella kuviani.

Tein ensin mustan pallon, mutta ongelmaksi koitui se, ettei palloon pystynyt kunnolla hahmottelemaan tulevaa kuvaa. Lyijykynä kyllä tarttuu pallojen pintaan, mutta mustasta väristä se ei erottunut oikein kunnolla. Lopulta päädyin luonnostelemaan punaisella yliviivaustussilla, joka näkyi vähän valoa kohti katsoessa. Hyvä puoli tuollaisella tussilla luonnostelussa oli myös se, että sitä pystyi pyyhkiä sormella pois. Tietenkin pieni miinus oli se, että jos palloa pyöritteli varomatta käsissään, saattoi tussi pyyhkiytyä pois.

Valmis Riki-pallo.
Mustassa pallossa päädyin hahmovalinnassa Rikiin. Ostin hopeaa glitterliimaa pienen tuubin, joka oli jokseenkin tyyris, 3,50 €. Tarkoituksena oli ostaa myös kultainen, mutten viitsinyt laittaa seitsemää euroa glitterliimaan.
Levitin glitterliimaa suoraan luonnostelun päälle. Pallon takapuolelle kirjoitin vielä Rikin nimen japaniksi ja alle länsimaalaisittain.

Valkoista palloa oli huomattavasti helpompaa työstää luonnostelun ohella. Luonnosteluun käytin ihan tavallista lyijytäytekynää. Aluksi minun piti tehdä tähän palloon Yukimura, mutta lopulta päätinkin piirtää mukaan myös Joen ja Weedin, koko veljessarjan. Pallosta tuli ihan hauskan näköinen, vaikka Weedin kirsu levahti pari kertaa pyyhkäistessäni sitä ensin sormeeni ja sitten seinään...

Luonnokset
Niin kuin Riki-pallossakin, levitin glitterliimaa suoraan luonnosten päälle. Pallosta tuli ihan kivan näköinen:

Valmis pallo

Itse olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikkakin Weed derppailee kunnolla. Henkilökohtainen suosikkini kolmikosta on Joe, sillä arvet ja kasvot toteutuivat hyvin. Yukimurakin on hyvän näköinen, vaikkei jotenkin näytä itseltään, ehkä se johtuu vain tyylistäni. Weed näytti paremmalta luonnoksessa, mutta menin sössimään silmät, mutta ehkä tuollainen (tyhjä) pennunkatse sopii Weedille.

Joulupalloja teen kyllä joskus vielä lisää, näitä oli hauska tehdä. Suosittelen myös teitä kokeilemaan, jos yhtään askartelu kiinnostaa! Tälle koko askarteluprojektille tuli hintaa 6,50 € ja glitterliimaa jäi vielä paljon käyttämättä, joten ei paha hinta.

Kaikille vielä hyvää itsenäisyyspäivää ja suuret kiitokset sotiemme veteraaneille, joiden ansiosta tätä päivää saamme viettää!


Lähde

6 kommenttia:

  1. kerta kaikkiaan upeita!

    VastaaPoista
  2. Onpas hauska idea! :) Taitavaa jälkeä saat kyllä aikaan tuollaisella glitterliimalla. Itse varmaan tuhrisin kaikki paikat sillä XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, onneksi tuo liimatuubi oli niin ohut, että siitä sai suht selkeää jälkeä. Pari kertaa kyllä Weedin nenä levahti, kun pyyhkäisin siihen vahingossa. :D

      Poista