keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Gamun suomijulkaisun kansikuvat

Koirasoturi Gamun ensimmäisen osan suomenkielinen kansikuva on julkaistu tänään.

Lähde

Yllätyin erittäin positiivisesti tästä kansikuvasta. Odotin ehkä jotain Meishoubu Retsudenin kaltaista kantta, joka ei mielestäni ole hieno, vaikka silmä siihen alkaa tottumaan. Gamun kansi puolestaan on todella makea räväkän fontin ja haarniskakoiran takia.

Kacchu no senshi Gamu on sarja, joka on herättänyt itsessäni paljon kiinnostusta. Gamu näyttää hienolta haarniskassaan ja muutkin hahmot ovat komean näköisiä. Eritoten olen innoissani siitä, että manga on Takahashin vanhalla tyylillä piirretty. En pidä nykyisestä pallopäätyylistä ja tämä vanha ja nostalginen tyyli on todella nannaa!
Kansikuvassa huomioni kiinnittyi ensimmäiseksi itse kuvaan ja pidän siitä, että mukana on myös Rando. Kuvassa on jotain raikasta, jonka luulen johtuvan sinisestä taivastaustasta. Tällaisia kuvia voisi olla Weedeissäkin, ehdin jo vähän pelätä ainaisen metsätaustan pujahtavan Gamuunkin!
Otsikko näkyy selkeästi punaisen värinsä ansiosta ja todella pidän tuosta fontista. Punainen ja sininen eivät läheskään aina sovi yhteen, mutta onneksi sitä ei tarvitse pelätä tämän kannen kohdalla.

Nyt aloin odottamaan entistä innokkaammin tulevaa Gamua ja odotan myös mielenkiinnolla toisen ja viimeisen osan kuvitusta.
Se mikä itseäni myös aina kiinnostaisi on takakansi, sillä emme tiedä onko Gamun takakannessa kuvitusta. Uskoisin, että on, mutta aina ei voi olla varma.
Tämä kansikuva kuitenkin ilahdutti mieltäni paljon ja haihdutti hieman pois Meishoubun kannesta tulleita pettymyksen tunteita.

Toivon, että Gamun tarina tulee myös olemaan hyvä, jotta upea kansikuva ei nostaisi turhaan odotuksia pilviin!

Edit: 3.12.2014 kello 18:31

Myös toisen pokkarin kansikuva oli julkaistu tänään, mutta en ensin saanut sitä näkymään. Tämä kansikuva on itse asiassa vielä hienompi ja upeampi kuin ensimmäinen, vaikka sekin on todella hyvin toteutettu.

Lähde

Aivan mahtava kansikuva! Toivoin todella paljon, että tämä kyseinen hyppäävä Gamu oltaisiin otettu kansiin ja niin se otettiinkin. Tämä on oikeastaan paljon paremman näköinen tässä kuin itse japaninkielisessä toisessa julkaisussa, koska sininen tausta tuo hienoa tunnelmaa kuvaan.
Tällaisia kansia olen toivonutkin Gingaan ja viimein tällaisia saatiin! Esimerkiksi Weedin suomikannet kalpenevat näille kertaheitolla ja olen edelleen pettynyt siihen, ettei Meishoubuun tullut tuon tyylistä kantta. Vähän ihmettelenkin, miksi siinä on vain tylsää kirkkaankeltaista, kun näissä on sentään pilvi- ja kuutamomaisema.

Nämä Gamun kannet nousivat ehdottomiksi lemppareiksini Ginga-kansista. Olen aina pitänyt Hopeanuolen kansista ja pidän yhä, sillä ne ovat hyvin erilaisia keskenään ja liittyvät edes jotenkin mangan sisältöön. Weed-kannet ovat tylsiä samoine hahmoineen ja ainaisine metsätaustoineen. Myös Orionin japanikannet ovat sen näköiset, että huonompaan ollaan vain menty. Orionissa tosin vilahtaa onneksi myös vihollisia kannessa, toisin kuin Weedissä.

Mitä mieltä sinä olet Gamun kansista? Aiotko hankkia sarjan itsellesi, kun se julkaistaan?

1 kommentti:

  1. Gamun kannet on tosihienot mun mielestä ja aion hankkia molemmat :) harmi kun siihen on niin pitkä aika vielä...

    VastaaPoista