maanantai 22. joulukuuta 2014

Luukku 22


Pahoittelut, että tämä luukku tulee vasta näin myöhään. Tarkoituksena oli julkaista koko luukku heti herättyäni, mutta itselläni oli tarvikepulaa eilen ja tänään, sillä en löytänyt liimaa mistään päin taloa. Joudun hakemaan uuden liiman tänään kaupasta ja joutunut tekemään paljon muitakin juttuja, siksi tämä tulee vasta näin illalla.

Tein kolme erilaista tuikkukippoa pilttipurkeista ja ainakin yksi niistä onnistui mielestäni tosi hyvin. Hahmoina toimivat tällä kertaa Akakabuto, Shiro, Riki ja Gin, yllättäen. Riki ja Gin sattuvat olemaan lempihahmojani ja todella hyviä sellaisia, joten siksi niitä tulee duunailtua vähän enemmän. Tällä kertaa oli pakko ottaa joku pahis mukaan ja Akakabutohan oli sopiva.

Tuikkukippojen tekemiseen tarvitset
puhtaita pilttipurkkeja
Ginga-aiheisia kuvia
liimaa
sakset
muuta koristelutarvikkeita, itselläni oli hileliimaa

Tein siis kolme kippoa, yhteen pieneen tulivat nuo kaikki mangakuvat, tuohon isoon Ginin ja Rikin kuvat ja toiseen pieneen Akakabuto. Huomasin viimeistään polttovaiheessa, että animekuvat ovat huonoja tähän kippotarkoitukseen, sillä ne näyttävät aika rumilta eivätkä loista valoa läpi niin kuin mangakuvat. Alempana näette kyllä, mitä tarkoitan.

Ensin tulostetuista kuvista tulee leikata irti hahmot niin miten ne sitten haluaakaan leikata. Sitten hahmot liimataan pilttipurkkii paikalleen. Itselläni ainakin jäi purkkeihin jäljet etiketeistä, joten niiden päälle oli helppo liimata kuva peittämään rumia liimajälkiä.
Kuvan liimauksen jälkeen lisäsin kippoon hileliimalla kirjoitettuja hahmojen nimiä, niin japaniksi kuin suomeksi. Tämän jälkeen glitterliiman pitää vain kuivua ja sisälle voi laittaa palavan tuikun.
Epäilin hieman pilttipurkkien lämmönkestävyyttä ja googlettelin asiaa oikeastaan vasta näiden teon jälkeen. Joillain purkki on kuumennut niin, että se on räjähtänyt, mutta aika monella ei ollut koskaan räjähtänyt näitä. Lasipurkki kyllä tuntui lämpenevän aika nopeasti enkä polttanutkaan tuikkuja kauaa purkeissa muutenkaan, mutta taidan kyllä uskaltaa polttaa niitä. Jossain puhuttiin myös ulkona olevien koristeiden voivan syttyä palamaan, mutten oikein usko tähän. Kuitenkin tuikkua tai muitakaan kynttilöitä ei saa jättää koskaan palamaan valvomatta, joten toivon mukaan yllättäviä räjähdyksiä ei tapahdu ainakaan ilman valvovaa silmää.

Tässä on kuvia kipoista, ensimmäinen kuva on valossa otettu ja jälkimmäinen kun tuikku on sisällä palamassa. Pahoittelen huonolaatuisista kuvista, jotkut kuvat eivät onnistuneet ollenkaan ja jäin vähän ihmettelemään esimerkiksi Akakabuton ja Riki/Gin -tuikun ensimmäisiä polttokuvia...

Kolme karhukoirasukupolvea. Hahmojen nimet on kirjoitettu hileliimalla japaniksi. Tämä on suosikkini, sillä tämä onnistuikin kaikista parhaiten juurikin mangakuviensa ansiosta. Mikäli näitä jatkossa tulen tekemään, en aio käyttää ollenkaan animekuvia, sen verran huonolta ne näyttivät.Akakabuto. Kuva näyttää ihan hyvältä ilman tuikkua, mutta kun tuikun laittaa sisälle, näyttää se aika huonolta. Takapuolella on hileliimalla kirjoitettu Akakabuto japaniksi.Isä ja poika. Nämä kaksi kuvaa ovat nätit yhteiskuvat isästä ja pojasta, mutta tuikku sisällä kuvat eivät näytä kovinkaan hyviltä, mutta ilman valoa taas ovat ihan kivan näköiset. Kuten näkyy, takapuolelle on kirjoitettu "RIKI & GIN" hileliimalla.Näitä oli ihan hauska ja todella helppo tehdä, mutta tosiaan animekuvia kannattaa välttää ja (mustavalkoisia) mangakuvia taas hyödyntää.

3 kommenttia:

  1. Oikein kauniita, huolisin kyllä itsekin tuollaisia, jos joku vain tekisi... Hyvä että joku jaksaa askarrella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla itsekin askartelua, jos vain jaksaa. On todella helppoa, pitää vain tulostaa haluamat kuvat, leikata ja liimata ne pilttipurkkiin ja se on valmis, ellei jotain koristeluja halua tehdä.

      Poista