perjantai 26. joulukuuta 2014

GDA 3: Kansikuva

Ginga Densetsu Akamen kolmas kansikuva on julkaistu. Manga ilmestyy Japanissa 9. tammikuuta.

Lähde

Käsinpiirretyt kansikuvat jatkuvat ja olen todella iloinen siitä! Tämä kansi on oikein kivan näköinen ja siihen on saatu monta hahmoa mahtumaan; Hakutaka veljineen, Ozaru ja Kuma. Pidän värimaailmasta, sillä se on hyvin laaja ja tuo erilaista vivahdetta kuvaan.
Hahmojen alle olisin kaivannut kylläkin varjoja, nyt Hakutaka veljineen näyttää vähän enemmän kuvaan liitetyltä, mutta varjot pelastaisivat asian.

Pidän myös kanteen tuodusta puunoksasta, sillä Hakutaka käytti yhdessä luvussa keihäänkappaletta aseenaan Kogan ninjakoiria vastaan. Hakutaka kuitenkin käytti miekkaakin seuraavassa taistelussa, joten tämä puunoksa kannessa antaa vähän aloittelijan vaikutelman ja hyvä niin. Hakutaka nimittäin edustaa tunnettua superpäähahmoa niin kuin kaikki Ginga-tarinoiden päähahmot. Gin on superpentu, joka kaataa hirviökarhun, Weed on superpentu koska on Ginin poika ja Orionistakin olen saanut sen kuvan, että aika superiksi tämäkin on tehty, Orion ainakin osaa tehdä battogan. Hakutakan silmät aukeavat muita sisaruksia ennemmin ja tämä heittelee näitä vanhempana ja voittaa helposti taistelussa, vaikka he kaikki ovat samanikäisiä ja saavat samaa ninjakoirakoulutusta. Onneksi siis kanteen Hakutakalle ei tungettu mitään miekkaa aseeksi, mutta olisin kyllä toivonut muille veljeksille jotain asetta. Onhan Kumalla ja Ozarullakin omat miekkansa huotrissaan ja selässään.

GDA on alkanut kiinnostaa itseäni tosi paljon seurattuani tarinan etenemistä. Tänään Manga Gorakussa ilmestyi taas uusi luku ja edellisessä luvussa Hakutakan kaksi veljeä, Toki ja Tomoyasu saivat surmansa. Mukana on myös Izuna, Ryogan poika ja todella hienon näköinen Kogan ninjakoira, josta olen innostunut paljon. Luulen, että hänestä ja Hakutakasta tulee verivihollisia, sillä Izuna kirosi tämän päivän luvussa Hakutakaa ja vannoi tappavansa tämän. Ja ovathan Ozaru ja Ryoga ns. verivihollisia, niin kuin myöhemmin Akame ja Kurojaki.
Nämä kansikuvat innostavat itseäni myös itse tarinan lisäksi ja olen oikeastaan miettinyt alkavani keräämään näitä japaninkielisiä mangoja, vaikka ovathan ne jokseenkin tyyriitä. Nyt sarja on kuitenkin yhä niin alussa, että keräilyn aloittaminen olisi aika helppoa, koska tämä kolmaskaan manga ei ilmesty Suomen puolelle ennen kuin vasta ensi vuoden puolella.

Ajattelin kysyä, että haluaisiko joku minun kirjoittavan tänne blogiin uusien lukujen tapahtumia? Seuraan itse niitä kansainvälisen foorumin puolella, mutta jotkut eivät osaa englantia tai edes tiedä koko foorumia, joten tätä kautta luvuista voisi saada suomennoksen.

Mitä mieltä sinä olet lukujen suomentamisesta? Entä itse mangan kansikuvasta? Kiinnostaako GDA sinua? 

5 kommenttia:

 1. GDA on ihan kiinnostava, mutta en osaa kunnolla englantia.... eli suomennetut luvut olisi kivoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. hei mistä luet käännettyjä? GDA kiinnostaisi kovasti mutta japani ei oikein löydy kiekli valikoimasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taisiis tarkoitin että mikä foorumi ja onko siellä ihan kuvienkanssa ne käännökset vai pelkästään tekstinä?

   Poista