torstai 3. heinäkuuta 2014

Spekulointia GDA:sta

En uutisoinut sen kummallisemmin Takahashin uuden sarjan, Ginga Densetsu Akamen, alkamisesta, mutta uskon lähes jokaisen fanin kuulleen sarjasta, jos yhtään Ginga-piireissä liikkuu. Tosiaan, uuden tarinan tuli liittyä jotenkin tuttuun hahmoon, Akameen, ja mainoskuvan mukaan myös Kurojakiin.


GDA:ta on ilmestynyt tähän mennessä neljä lukua ja suomensin viimeisimmän luvun tapahtumat, jotka lähetin Kaksoissolan foorumillekin.

Huolimatta haavoistaan ja siitä, että yksi kogakoirista iski häntä kylkeen katanallaan, Benimaru avaa silmänsä ja viiltää kahden kogan kaikki jalat poikki katanallaan. Hän kaatuu maahan: "Benimaru Itô ei kuole turhaan!" ja yksi Kogan ihmisninjoista iskee katanansa hänen selkäänsä ja näin Benimaru kuolee. Ryôjun, Ôzaru ja musta koira jatkavat taistelua ja Ôzaru vuodattaa kyyneliä Benimarun takia. Yhtäkkiä Ryôjun liukastuu puskiin ja kaatuu alas vesiputousta kohti (sama putous, minne Chôrô yritti hypätä Weedissä?)
"Ryôjun-samaaaa!" Ôzaru huutaa ja yksi kogista sanoo: "Sinä kuolet myös, Ôzaru." Ôzaru katsoo mustaan koiraan. "Kuma... Mennään." "Sir." ja molemmat hyppäävät kielekkeeltä alas, seuraten Ryôjunin kohtaloa. Kolme ninjaa puhuvat siitä, miten typeriä igat olivat.

Sillä välin Itôjen talolla, Taichi nukkuu Kotobukin ja pentujen seurassa. Kihê tulee paikalle ja herättää heidät. Hän kietoo rullan Kotobukin kaulaan ja lähettää hänet viemään viestiä ylemmille ninjoille. Ôzaru ei ole vieläkään palannut kotiin. Mutta kun Kotobuki nousee seisomaan, valkoinen pentu Akame (pieni Aka-chan) roikkuu yhä nisässä eikä halua päästää irti. Taichi huomaa tämän ja ottaa Aka-chanin syliinsä. Kotobuki lähtee ja samalla Kihê ottaa huivin, jolla peittää päänsä. Hän sanoo menevänsä katselemaan jonnekin. Vaikuttaa siltä, että hän sanoo Taichin olevan parempi mennä Momochin luokse ja heittää valkoinen pentu jonnekin pois. Taichi miettii: "En ikimaailmassa. Se ei voi olla..." Hän pitelee valkoista pentua ja katsoo sitä silmiin. Sitten hän menee takaisin ja laittaa valkoisen pennun takaisin sisartensa viereen, miettien samalla, että pennussa pitää olla jotain erikoista.

Kihê juoksee metsässä. "Ôzaru, Ryôjun... Kuinka pitkälle menitte? Tämä on huono juttu, todella huono juttu." Sitten hän näkee valoja ja piiloutuu puun taakse. "Mitä?!" hän ajattelee. Siellä on noin 8000 ihmistä, jotka kantavat soihtuja. Joukkojen edessä valkoisella ratsullaan ratsastaa Nobukatsu Oda, Nobunaga Odan poika. Hän on tullut valloittamaan Igan kahdeksantuhatpäisellä armeijallaan.

Saimme nyt myös tietää sen, että tarina sijoittuu vuoteen 1579 ja näin ollen tarinan aloituskertomus ei kerro GNG-Akamesta. Akame on vain Akamen esi-isä, niin kuin myös Ôzaru ja Kotobuki. Takahashi jälleen hämmentää faneja samoilla nimillä.
Selvisi myös se, että Koga ja Iga ovat olleet liittolaisia, jota vähän epäilinkin. Koga kuitenkin pettää Igan liittoutumalla Nobunaga Odan kanssa. Takahashi käy tarinassaan läpi historiaa, sillä Nobunaga oli todellinen henkilö. Hänen poikansa, Nobukatsu oli myös todellinen: hän oikeasti hyökkäsi Igaan 8000 miehen voimin, aivan kuten GDA:ssakin näyttää käyvän.

Mielenkiintoiseksi tarinan tekee se, että todennäköisesti tämä kyseinen Akame-pentu on Ganinista tuttu Akame. Ganin nimittäin sijoittuu vuoteen 1581 eli kahden vuoden päähän GDA:n tämänhetkisistä tapahtumista. Akame olisi tuolloin kaksivuotias.
Teoriaani tukee myös se, että Nobunaga Oda esiintyy myös Ganinissa ja Akame katkaisee tämän kaulan katanallaan, kostaakseen isäntänsä kuoleman. Oletan siis, että tulevissa verilöylyissä (historian mukaan Nobukatsun valloitusaikeet menevät pieleen, koska he joutuvat väijytykseen. Nobunaga itse kuitenkin hyökkää neljänkymmenentuhannen miehen armeijalla Igaan ja valloittaa sen) Igan ninjoja tulee kuolemaan ja joku näistä on Akamen isäntä. Tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa siltä, että nuori Taichi pitää huolta pennusta, koska hänen isänsä Kihê olisi mieluummin jättänyt pennun nääntymään metsään, koska hän ei usko valkoisesta pennusta tulevan hyvää shinobia. Taichi vaikuttaa ehkä liian nuorelta koiran isännäksi, ellei se tosiaan tässä tapauksessa tarkoita ihan pelkkää isäntää eikä esimerkiksi jonkinlaista ninjamestaria.

Minne sitten jäivät Akame ja Kurojaki?
Kieltämättä mielessäni kävivät nopeasti ajatukset mainoskikasta: jos mainoksessa esiintyisi kaksi GNG-ajan tuttua hahmoa, voisivat fanit ostaa sarjaa paremmin. En kuitenkaan ole läheskään varma tästä teoriasta, koska luulen, että Akamesta tullaan kyllä vielä kuulemaan. Eri asia taasen on se, että milloin.
Mikäli tapahtumat teorioideni mukaan tosiaan sijoittuvat ennen Ganinia ja Akame tosiaan on ganin Akame, ihmettelen paljon sitä, miksei Takahashi piirtänyt itse Ganin-tarinaan näitä kohtia, mitä näemme nyt GDA:ssa. Eikö hän vielä tiennyt asioiden menevän niin vai pitikö Ganin pitää lyhyenä tarinana? Uskoisin kuitenkin, että Takahashi on pidempään tiennyt näistä tapahtumista, koska esiintyihän Nobunagakin Ganinissa.

Saattaa olla, että meille entuudestaan tutut shinobit esiintyvät historiantarinoiden jälkeen. Haluaisin suht nopeasti päästä silmäilemään muun muassa Kurojakin menneisyyttä, josta toivon kerrottavan suht paljon tietoa. Ylipäätään kogat kiinnostavat itseäni enemmän kuin igat, vaikka ovat nekin ninjakoirina melko vaikuttavia hahmoja. Itseäni kyllä kiinnostaa tämänhetkiset GDA:n tapahtumat ja nyt kiinnostukseni kohotti päätään entisestään, koska neljäs luku jäi melko jännittävään kohtaan.


Toivotaan, etteivät historiankertaukset kestä hirveän kauaa tai vaihtoehtoisesti niinkin kauan, että itse Akamelle ja Kurojakille on varattu vain vähän sivuja ja tarina tehdään puoliksi hutaisten loppuun.
Toivon myös, ettei ihmisiä tosiaan ole enää silloin, kun pääsemme tutustumaan Akamen (ja Kurojakin) elämään, sillä itse olen aina kuvitellut ihmisten kuolleen monia vuosia sitten. Oli pienoinen yllätys ja harmistus, että ninjakoirat elelivät ihmisten kanssa noin tiiviisti, mutta se ei enää tämän aikapaljastuksen takia haittaa. Entisaikoinahan niitä on ollut, mutta haluan säilyttää sen oletuksen Akamesta ja muista sen ajan shinobeista, että he ovat eläneet ilman ihmisten apua ja yhteistyötä koko elämänsä.

Mitä mieltä sinä olet?

6 kommenttia:

  1. Itse en omista vielä yhtäkään lehteä, mutta ajattelin hankkia ensimmäisen luvun sisältämän Manga Gorakun. Näitä juonitiivistelmiä olen lukenut ulkomaiselta foorumilta ja josta Kiatsukin on ne kääntänyt.

    Tätä nimenkierrätystä minäkin mietin. Todennäköisesti ganin Akame on kunnioitettu ninjakoira, niin kuin sanoit. Sehän tosiaan tappoi Nobunagan Ganinissa.

    VastaaPoista
  2. Huh, pelkäsin jo että Takahashi on menettänyt järkensä ja sijoittanut ninjoja 80-luvulle

    VastaaPoista
  3. Itse olen GDA:n 1. luvun ilmestyttyä ollut lähinnä huvittunut siitä, että tähänastisen tarinan on luultu sijoittuvan GNG:n Akamen lapsuusaikoihin. Ihmisten ulkomuoto, vaatetus, elintavat ja puhetyyli viittaavat selkeästi feodaaliajan Japaniin, mutta on ymmärrettävää, että tämä ei välttämättä heti aukene maan historiaan perehtymättömille lukijoille. Odotan mielenkiinnolla, millaiseksi Takahashi-sensei uuden teoksensa rakentaa. :)

    VastaaPoista
  4. Heh, arvasin alusta asti, että tarina on takaumaa Igojen/ Kogien historiasta, heti kun tarinassa vain vilahti ihmisiä vanhoine vaatteineen. :D Eli tämä todennäköisesti selittää tuon omituisen Ganinin tarinan, ja siihen tullaan palaamaan myöhemmin. Kenties meidän tuntemamme Akame on jonkinasteinen reinkaartio tuosta Ganinin kaimastaan? Sääli kylläkin, olisin odottanut ennemmin meidän tuntemien Igojen/ kogien tarinaa, joissa olisi ollut myös Kurojaki.. :( Mutta saa nähdä, josko niihin palataan myöhemmin...? Hauskaa silti, että Takahashi on ilmeisesti suunnitellut tätä tarinaa vuosia.

    - Spyro

    VastaaPoista
  5. Kääntäjät näyttivät puhuvan siitä, että tämän "Akamen" oikea nimi onkin Hakutaka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, onneksi hahmo ei sitten todennäköisesti ole Akame. Tämä kuitenkin rikkoo teorioita ja laittaa sarjaa entistä jännemmäksi. Onkohan tämä Hakutaka silti joku ganinien toveri tai vastaava? Saa nähdä, mitä Takahashi keksii.

      Poista