keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Orionin ensimmäisen osan loppu häämöttää

En omista muuta kuin Orionin ensimmäisen osan, mutta lueskelin tänään Gingaboardista spoilereita ja Gingapediasta hahmojen esittelyjä ja sieltä ilmeni erilaisia spoilereita osaan 29 liittyen. On tulossa vielä yksi pokkari, eli Orionin ensimmäinen osa päättyy seuraavassa osassa.

Tässä on kaksi suoraa lainausta Gingapedian artikkeleista Kurohabaki Masamune ja Orion. Selviää myös, ettei kuolleeksi luultu Kenshin ole kuollut.

Masamune lähtee paikalle, jossa Matheuksen joukot taistelevat Ōun sotureiden joukkoja vastaan. Hän lähes tappaa Kenshinin, joka oli pettänyt hänet. Masamune tappaa tämän jälkeen Tsubakuron ja taistelee hetken Unsaita ja Gennaita vastaan. Weed aikoo ilmeisesti päästää Masamunen menemään, mutta yhtäkkiä Masamune hyökkääkin Ōun sotureita kohti. Yamabiko arvasi nopeasti isoveljensä aikeet, mutta Masamune onnistuu haavoittamaan häntä pahasti.Tämän jälkeen Orion iskee Masamunea Battōgalla Weedin estelyistä ja siitä huolimatta, että Yamabiko pyysi ettei hänen veljeään tapettaisi.Pahasti haavoittunut ja piiritetty Masamune päätyy itsemurhaan. Hän puree omaa vatsaansa, vetää sisälmykset ulos ja menehtyy. Masamunen kuoltua Sirius kietoo hänen huivinsa takaisin hänen kaulalleen.
Kun Masamune on voitettu, Orion hyökkää hänen kimppuunsa isänsä estelyistä huolimatta. Orion haavoittaa Masamunea Battōgalla ja haluaisi vielä iskeä uudestaan, mutta Weed estää häntä. Weed kertoo Orionille, etteivät Ōun soturit tapa vihollisiaan, jolloin Orion alkaa itkeä turhautuneena. Hän muistuttaa isäänsä siitä, miten Masamune tapatti Izōn perheen. Weed painaa poikansa maahan ja estää häntä liikkumasta, jolloin Orion puree häntä jalkaan. Weed riuhtaisee poikansa irti ja käskee häntä poistumaan paikalta. Orion lähtee juoksemaan pois, itkien raivostuneena. Riita kuitenkin keskeytyy ja Orion pysähtyy, kun Masamune tekee yllättäen itsemurhan. 

Masamune päätyykin itsemurhaan, mikä on minusta erittäin hyvä loppu hahmolle. En ole tutustunut tähän muuten kuin juonipaljastuksia lukemalla ja itse ainakin sain Masamunesta kylmän ja raakalaismaisen kuvan. Tavallaan olisin halunnut Orionin tappavan tämän, mutta kurohabaki on kuitenkin paljon voimakkaampi ja kokeneempi kuin pentu, joten itsemurha oli todella hyvä veto.
Pidän myös siitä, miten tottelemattomasti Orion käyttäytyy. Hän hyökkää battogalla vihollisen kimppuun Weedin kielloista ja Yamabikon pyynnöistä huolimatta. Ihanaa, ettei Orion ole samanlainen kuin Weed, vaikka tämä onkin tiedetty jo sarjan alusta asti. En silti jaksa ymmärtää edelleenkään Weedin puheita siitä, kuinka Oun soturit eivät koskaan tapa vihollisiaan. Näköjään itse legendat eivät sitten olleetkaan oikeita Oun sotureita, koska he tappoivat karhuja sekä Mossin ja Billin kätyreitä. Eikä unohdeta susisaagaa, jossa porukkaa kuoli kiitettävästi. Weedin kuuluisi joskus katsoa peiliin, kaikki kun eivät ajattele samalla tavalla kuin se, eikä pelkästään Weedin ajatusmaailma hirveästi hetkauta muiden käyttäytymistä mihinkään suuntaan, varsinkaan vihollisten.Mutta loppuuko Orion kokonaan? Siitä voi olla montaa eri mieltä. Itse en ole oikein varma loppuuko sarja kokonaan, mutta kieltämättä niin haluaisin. Uutiset ensimmäisen osan päättymisestä tosiaan kertovat, että Orion päättyy, mutta se ei kerro tarkasti loppuuko koko Orion-sarja vai aikooko Takahashi aloittaa uuden saagan. Masamunen kuolema viittaisi sarjan loppumiseen, koska se oli sarjan pääpahis. Se voi kuitenkin myös kertoa uuden saagan alusta, sillä Orionissa on yhä lepakkokorvainen Tenka, jolla on taitoja hypnotisointiin. Hän kutsuu itseään myös keisariksi, joka viittaisi vähän siihen, että hahmo on vallanhimoinen ja voisi hyvin hyökätä Oun lauman kimppuun tarkoituksenaan voittaa noiden reviirin itselleen tai ylipäätään tuhota heidät. Saagoja voisi siis olla kaksi: Masamune-saaga ja Tenka-saaga, jos Takahashi päättäisi laittaa Tenkan uudeksi viholliseksi.
Saimme myös kuulla viime viikolla, että Takahashi aloittaa uuden sarjan: Ginga Densetsu Akamen, joka nimensä mukaisesti kertoo Akamesta ja mainoskuvan perusteella myös Kurojakista ja kogista. Kenties kiireellinen mangaka on menettänyt intonsa Orioniin ja päättänyt sitten aloittaa uuden, lyhyemmän sarjan. Jos taas mietitään sitä, että Orion tulisi nyt loppumaan kokonaan, en yhtään ihmettelisi sitä. Orion ei kuulemma ole saanut niin suurta suosiota Japanissa kuin GNG ja Weed, joten en näe sinänsä hyvää syytä jatkaa tarinaa, jos sitä ei osteta tarpeeksi.

Minusta on hyvä, jos Orion loppuu pian. En ole oikein päässyt sen "pyörteeseen" ja ole innostunut siitä niin paljoa, mutta olen kyllä ollut utealias eri tapahtumien kohdalla. Ajattelinkin hankkia tämän osan 29 joskus käsiini, sillä haluan nähdä Masamunen itsemurhan ja Orionin kiukuttelun.
En haluaisi Orionista yhtä pitkää kuin Weedistä ja nyt se on sentään jo saavuttanut kolmenkymmenen osan mitan. Se olisi minusta kohtuumittainen sarja, Weediä on minusta nimittäin venytetty aivan liian pitkälle.

Tässä tilanteessa ei auta muu kuin jäädä odottamaan uutisia Orionin jatkosta.

6 kommenttia:

 1. Orion kuulostaa tosi mielenkiintoiselta tyypiltä! Takahashi on ilmeisesti ottanut onkeensa kaiken saamansa fanipalautteen Weedin ärsyttävyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuulostaa! Siltä löytyy oikeudentajua, mutta myös omaa luonnetta ja tuollaista tulisuutta. Pidän Orionista paljon lukeman perusteella, oikea rämäpää!

   Poista
 2. Kuulostaa oikein hyvältä. Itsemurha on sopivan raaka loppu vaihteeksi. Toivoisin silti, että jatkossa nähtäusiin välillä jotain muutakin lopetusta. Esim. Vihollisen kääntyminen hyvisten puolelle tai jotain. Jatkuva vihollisten kuolema ei mielestäni loppupeleissä tue gingan sanomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Weedissä Hougenin kenraalit kääntyivät hyvisten puolelle, mutta oikeastaan kukaan pääpahis ei ole sellaista tehnyt. En tiedä miksei Takahashi ole sellaista vaihtoehtoa toteuttanut, kenties hän on vain halunnut vihollisille jonkinlaisen kuoleman.
   Olisi mielenkiintoista kysyä tätä Takahashilta joskus, jos häneltä saataisiin jotain syvempää pohdintaa.

   Poista
 3. Haluaisin huomauttaa, että jo etukäteen oli kerrottu että Takahashi on aikeissa tehdä GNG:n 30. vuotisen taipaleen kunniaksi juhlasarjan alkaen kesäkuussa, joka siis on nyt tuo Ginga Densetsu Akame. Mitään siitä, että Orion olisi päätetty tekijän kyllästymisen takia, ei ole sanottu missään.

  ~Yamashita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän ole niin väittänytkään. Nämä ovat vain omia pohdintojani. Mistäs sitä tietää, jos Takahashi olisi oikeasti kyllästynyt jo aikaisemmin Orionin piirtämiseen ja sitten alkanut kaavailemaan tuota juhlasarjaa. Itse voisin ainakin turhautua, jos piirtämäni sarja ei myykään niin hyvin kuin edeltäjänsä ja tällöin sarjaan voi kyllästyä. En ole missään kohdassa väittänyt, että kyllä, Orionin ensimmäinen osa päättyy siksi, koska Takahashi on kyllästynyt siihen.

   Poista