torstai 19. kesäkuuta 2014

Ginga-fanarttia pitkästä aikaa

Gingan seuraaminen on innostanut minut jo pienenä piirtämään koiria, muun muassa erilaisia gingahahmoja, omakeksimiä hahmoja ja muidenkin omia koiraeläinhahmoja. Piirsin paljon muutama vuosi sitten, mutta lopulta mentyäni yläasteelle, piirtäminen jäi lähes kokonaan pois ja lukioon mentäessä en voinut edes ajatella alkavani piirtämään sen suurempia kuvia kaikkien koulutöiden keskellä.

Varsinkin Ginga-fanartit ovat jääneet itseltäni lähes kokonaan pois. Yleensä rustailen luonnosmaisia kuvia esimerkiksi koulussa tehtyäni kokeen, mutta ne jäävät aina sellaisiksi luonnoksiksi. Käsin tykkään piirtää ja saan ehkä vähän enemmän "oman näköistäni jälkeä" siten, mutta koneella kuvasta kieltämättä tulee ehkä siistimpi.
Hankin pari vuotta sitten Wacomin piirtopöydän vanhan Trustin tilalle ja tuo on oikeasti ihan hyvä, joten sinällään harmittaa, kun sitä ei tule käytettyä niin kauheasti.

Oikeastaan olen piirtänyt joka vuosi jotain kuvia ja julkaissut niitä omalla deviantArt-sivullani, mutta ne ovat jääneet kovin vähäisiksi. Koneella alkaessani piirtää siihen menee helposti se kaksi-kolme tuntia, johon ei ole ollut aikaa koulun ohella oikein. Kaiken lisäksi piirtämäni kuvat ovat keskittyneet parin viime vuoden aikana oikeastaan vain Cliché-roolipelin hahmoihin, koska olen pelaillut kyseisessä roolipelissä jo monta vuotta ja muiden käyttäjien suunnittelemat hahmot ovat kivoja toteuttaa.

Nyt kuitenkin innostuin luonnostelemaan jotain Paint Tool SAIssa ja piirsin siihen nopean sutaisun harjaspäisestä koirasta. Tarkoituksenani oli yrittää piirtää yhtä roolipelihahmoani, mutta yhtäkkiä sain idean piirtää jotain Gingaan liittyvää. Niin, Ginga-fanarttia sitten neljän vuoden.
Ja valmiiksihan se tuli.


Olen oikein tyytyväinen siihen, että viimein sain piirrettyä jotain Gingaan liittyvää ja ihan suht hyvääkin. Kurojaki on yksi lempihahmoistani ja melkeinpä rakastan kogakoiria. Tämä itse asiassa oli jopa ensimmäinen kerta, kun kyseistä hahmoa piirsin kunnolla. Tätä oli mukava tehdä ja aikaa tähän meni se joku kaksi tai kolme tuntia.
En vieläkään osaa varjostaa kunnolla, enpä sitä oikein ole ehtinyt harjoitellakaan. Ajattelin nyt, että yritän alkaa piirtämään jälleen vähän useammin ainakin kesäaikaan, kun koulujuttuja ei tarvitse miettiä. Koneella piirtämisessä ja tekniikoiden käyttämisessä on yhä haasteensa, mutta sujuu tämä Saillakin piirtäminen vähän paremmin kuin silloin, kun sitä ensimmisen kerran kokeilin.

Tosiaan siis, viimeisin kunnollinen Ginga-arttini on neljän vuoden takaa, Black Snake ja Pink Dragon.


Tekee mieli itkeä verta kun katselee noita pallopäitä ja kuonoja, mutta ainakin voin itsekin todeta, että jotain kehitystä on tapahtunut! Tämän toteutin kokonaan GIMPillä.

Milloin viimeksi piirsit fanarttia Gingasta? Kenestä piirsit?

4 kommenttia:

 1. Kurojakin kirsu on hitusen liian pieni ja liikaa sivussa, näyttäisi paremmalta jos se olisi enemmän keskellä. Muuten mielestäni hyvin onnistunut kuva, pidän varsinkin irokeesistä ja Kurojakin ilmeestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nyt kun sanoit, niin ehkä se kirsu onkin vähän liian sivussa. Hassua, miten saattaa huomata asioita vasta jonkun ulkopuolisen sanoessa niistä tai kun kuva on monta vuotta vanha ja omaa kehitystä näkee.

   Poista
 2. Anteeksi mutta repesin kun katsoin noita pallopäitä ei siksi että ne olisi ollut rumia vaan ne olivat niin koomisen söpöjä! ;) ♡♥♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eipä mitään, tulee niille itsekin nyt naureskeltua. :D

   Poista