perjantai 13. maaliskuuta 2015

Tulevat mahdolliset suomijulkaisut

Takahashin lyhyet sarjat alkavat käymään vähiin. Antti-setä kuitenkin mainitsi uusimmassa blogikirjoituksessaan, että Takahashi-mangoja tulisi tänä vuonna yksi tai kaksi suomeksi.

Muista suunnitelmissa olevista uutuuksista mainittakoon ne pakolliset Takahashi-pokkarit. Yksi tai kaksi vielä tänä vuonna. Julkaisukelpoiset lyhyet setit alkavat käydä vähiin, joten fanit arvannevat mistä voisi olla kyse. Minä en kerro nimiä, ihan kiusallani. 

Olen yrittänyt miettiä, mitä mahdolliset julkaisut voisivat olla. Yksiosaisia mangoja, joita ei ole vielä suomennettu, ovat Ginga no Inutachi, Boku no Inu, Boku no Weed sekä Anju to Jiromaru. Näistä kaksi saattaisi siis ilmestyä suomeksi, toivon Anju to Jiromarua ja Ginga no Inutachia. Yksi kaksiosainen sarja taas olisi Lassie, johon haluaisin myös päästä tutustumaan paremmin. Toivon mukaan nämä kaikki käännetään vielä joskus suomeksi.
Vielä lisäksi tietenkin toivoisin Shiroi Senshi Yamatoa sekä Byakuren no Fangia, mutta näissä esteenä taitaa olla koirataistelut... Petyn suuresti, jos näitä ei käännetä sen takia, itse olen tosi kiinnostunut molemmista ja Yamatokin on kuitenkin ensimmäinen Takahashin pitkä koirasarja, josta kehityksen erottaa todella hyvin.

Kohta Weedikin on paketissa ja saamme alkaa jännittämään sitä, aletaanko Ginga Densetsu Weed: Orionia julkaisemaan suomeksi. Orion ei ole kiinnostanut niin hurjasti itseäni, mutta suomeksi mangasta ja itse tarinasta saisi tietenkin enemmän irti kuin kuvalukemalla. Ja haaveilen toki Ginga Densetsu Akamenkin kääntämisestä, koska ninjakoirat! Ehkä tämäkin saadaan joskus Suomeen, kunhan se saa tuulta alle Japanissa ja osia ilmestyy enemmän kuin muutama.
Toivotaan, että Takahashi-julkaisuja tulee yhä Weedinkin jälkeen! Uskon Orionin kääntämisen olevan aika todennäköistä, onhan se Weedin jatko-osa ja meidän fanikunta on iso ja aktiivinen.

Mitä sarjoja sinä haluaisit suomeksi?

8 kommenttia:

  1. Anju to jiromaru olisi oma toiveeni. Jostain syystä kiinnostaa myös ginga no inutachi ja boku no inu boku no weed.

    VastaaPoista
  2. Tosao on myös yksi vaihtoehto, mutta vanha tyyli ei välttämättä houkuta ostajia. Eniten kaipaisin Yamatoa, mutta se onkin pitempi sarja + arveluttava teema.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosao on varmasti myös suurimmalle osalle vieraampi sarja, mutta olisihan se aina kiva nähdä jotain uutta. Yamato on kyllä sellainen, jota haluaisin lukea ja niin kuin mainitsin, tulen todella pettymään jos koiratappelut on ainoa syy, miksi sarjaa ei julkaista. Siis onhan mangoissakin kaiken maailman tappamista ja mättöä, miksi koiratappelut eroaisivat? Toki Yamatossa ne ovat hyväksytty ja niitä harjoitetaan ihmisten toimesta, mutta silti ihmettelen.

      Poista
    2. Yamatossa isoin syy on sarjan pituus ja se, että se on melko tuntematon eikä sillä ole fanikuntaa.

      Poista
  3. Ginga no Inutachi ja Boku no Inu, Boku no Weed kiinnostaisivat itseäni näistä eniten. Ajun to Jiromarun koen ymmärtäväni kokonaisuudessaan ja sama Lassienkin kanssa, jolloin niillä ei ole kiirettä. Byakuren no Fangia ja Orionia en ehkä myöskään odota vielä suomeksi, kun Akame kiinnostaa enemmän.

    VastaaPoista
  4. Boku no Inu, Boku no Weed ja Anju to Jiromaru ekana :P Sitten Ginga no Inutachi. Kokonaan sarjoina täälläkin Yamato kiinnostaisi ja Byakuren no Fang, sitten tietty Orion ja Akame :)

    VastaaPoista
  5. "Kohta Weedikin on paketissa ja saamme alkaa jännittämään sitä, aletaanko Ginga Densetsu Weed: Orionia julkaisemaan suomeksi"
    Luulin että Orionin suomennos oli aika varmistettu Valkaman (tai Puniksen ylipäänsä) toimesta...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tätä kyllä missään ole virallisesti vahvistettu (ainakaan minusta), mutta Antti on sanonut, että Orion voi olla hyvin mahdollinen julkaistava, onhan fanikuntaa ja kysyntää paljon. Jos tieto suomennoksesta olisi virallista, olisi siitä varmasti juttua jo Kaksoissolassakin ja mainintaa Sangatsun blogissa.

      Poista