tiistai 2. elokuuta 2016

The Last Wars, luku 58

Toissaviikon luku käännöksin olisi nyt tässä!

Pics © Mako
Translation © FantaChan
Thank you very much!


Luvun aloituskuva, "Oikeuden paratiisi"


Vesisade ei näytä loppumisen merkkejä.


Orionin ja Siriuksen välinen jännite kasvaa hetki hetkeltä ja muutkin aistivat sen.


Akame iskee sirpin puuhun. Hän sanoo, että Orion ja Sirius käyttäytyvät lapsellisesti. Heidän tehtävänä on Futago-solan voittaminen takaisin karhuilta, tapettiin niitä tai ei.


Samassa Unsai sanoo haluavansa jutella Akamen kanssa kahdestaan.


Orion ihmettelee mitä asiaa Unsailla on, kerta siitä pitää tällaisella hetkellä puhua salassa muilta. Sirius käskee Orionin jättämään heidät rauhaan.


Unsai aloittaa keskustelun ehdottamalla, että hän astuu alas Ouun johtajan paikalta. Syy sille, miksi Unsai auttoi, oli se, että tämä pelkäsi ettei Akame palaa enää. Hän halusi auttaa nuoria sotureita.


Akame myöntää, että Unsai on tehnyt hyvää työtä. Unsai inttää kuitenkin yhä, että Akamen tulisi ottaa johtajan rooli, koska se on hänen työtään ja Unsai on vain kannattaja.


Unsai muistuttaa myös, että Orion todennäköisesti tottelee käskyjä paremmin, jos Akame on johdossa. Lopulta Akame vastaa nöyränä Unsain pyyntöön ja ottaa johtajan roolin itselleen. Unsai huomaa, että muista alkaa huokua jännittyneisyys ja tämä sanoo, että heidän tulee kertoa tästä muillekin, sillä he saattavat puhua viimeisiä sanojaan. 


Akame alkaa hieman herkistelemään ja Unsai käskee tämän olemaan näyttämättä tunteitaan alaisilleen. Akame oli tullut paikalle valmistautuen kuolemaan ja se oli yllättynyt Unsain päätöksestä. Unsai oli nähnyt oikeuden Ouun paratiisissa eikä voinut antaa karhujen viedä sitä.


Samaan aikaan Tesshin tulee levottomaksi katsellessaan, kuinka Sunny ja Maru taistelevat Bobia vastaan aikeinaan tappaa tämä.


Sunny käskee Marua pitämään Bobista kiinni, jotta hän pystyy repimään tämän kurkun auki. Tesshin kuitenkin puuttuu peliin ja sanoo, että heidän tulee antaa Bobin puhua ennen tappamista.


Vastahakoisesti Sunny antaa Bobin puhua, pitäen kuitenkin tämän kurkusta yhä kiinni. Bob kertoo, etteivät karhut pelkää koiria. Vaikka koirat hyökkäisivät suurena joukkona karhujen kimppuun, Monsoon vain toivottaisi ne tervetulleeksi, sillä koirat ovat karhuille vain ravintoa.


Sunny näkee Bobin sanat uhkana, mutta Marun lopulta lyödessä veljeään tämä päästää Bobista irti ja antaa tuon jatkaa puhumista, sillä niillä ei tällä hetkellä ole syytä tappaa tätä.


Tesshin tajuaa Marun ja Sunnyn kasvaneen nopeasti todellisiksi uroiksi.


Nuorempi sukupolvi ei pysty korvaamaan vanhoja sotureita, mutta Ouu tarvitsee heitä. Kehittymällä he voivat kuitenkin joku päivä voittaa vanhemman sukupolven taidoissa.


Samaan aikaan muiden luona. Muut yhtäkkiä muistavat, että Ken on yhä Kotobuki-laaksossa. He miettivät pärjääköhän Ken, sillä virta voi alkaa tulvia ja pientareet muuttuvat mutaisiksi.


Kyoshiro sanoo, että Kenin jalka on murtunut ja hän aikoo lähteä pelastamaan tätä. Sasuke kieltäytyy tulemasta, sillä he saattavat törmätä karhuihin.


Kyoshiro on kuitenkin yhä menossa, mutta Sirius pysäyttää tämän. Sirius sanoo lähtevänsä Kyoshiron sijasta ja pyytää mukaansa Shionin.


Sirius pyytää, ettei Orion kertoisi Akamelle minne he menevät. Hätätilanteessa Shion voi toimia tulkkina ja siksi Sirius ottaa tämän mukaansa. Orion jää katsomaan kaksikon perään hermostuneena.


Ken on jotenkin joutunut virtaan ja tämä pitää puunoksasta kiinni. Ken ajattelee, että hän mieluummin hukkuu jokeen kuin tulee karhujen syödyksi.

Ken-parka, kukaan ei ole muistanut sitä. Luulisi, että Kyoshiro ja Rocket olisivat aikaisemmin jo muistaneet tämän, mutta ei näköjään sitten. Onkohan Ken yrittänyt lähteä jalka murtuneena muiden perään vai miten se on joutunut jokeen? Tai sitten on käynyt niin, että joki on tulvinut ja jotenkin saanut pyyhkäistyä Kenin mukaansa. Kenhän nähtiin viimeksi Chutoran poikien ruumiiden kanssa eräässä luolassa. Olisikohan vesi yltänyt sinne ja sitten vetänyt Kenin mukaan, ei tiedä.

On vähän harmi, ettei Bob osaa taistella. Lähes aina, kun koirat näkevät sen, ne antavat sille turpaan. Taisteluihin voisi tuoda mielenkiintoa se, että Bob pystyisi edes jotenkin pistämään vastaan, mutta se tuntuu aina lamaantuvan pelosta tai muuten vain säikähtämään niin, ettei se tee mitään. Eihän se toki ole saanut mitään taistelukoulutusta, kun se on koko ikänsä elänyt Monsoonin käskyläisenä, mutta luulisi sen oppineen edes jotain itsepuolustusta. Tai sitten se nimenomaan ei ole oppinut sen takia, että Monsoonia vastaan ei kannata pullikoida ja täten se oppi siihen, että jonkun käydessä kimppuun kannattaa vain olla paikoillaan ja yrittää puhua itsensä pois tilanteesta.

Seuraava luku ilmestyy 29.7.

4 kommenttia:

 1. Mahtava luku! Kiitos, että laitat näitä.

  -Mirka

  VastaaPoista
 2. Viimeinkin keniäkin alettiin näyttää minä jo vähän arvelin että sitä ei ollenkaan enää näytettäisi nyt kun vielä gin,jouji ja weed palaisivat vielä tosi toimiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin vähän pelkäsin, että Ken on unohdettu kokonaan, mutta onneksi näin ei ollut.

   Poista