keskiviikko 3. elokuuta 2016

The Last Wars, luku 59

Pics © Mako 
Translation © Bebop
Thank you very much!


Luvun aloituskuva, "Sopimuksen teko"


Ken pitelee kiinni oksasta. Joki on tulvinut ja raivoissaan kaiken sateen jälkeen.


Virtauksen ollessa voimakas myös ajopuut ovat liikkeellä. Ne ovat yhtä vaarallisia elleivät vaarallisempia kuin itse virta.


Ajopuu lähestyy Keniä. Ken ei pysty murtuneen jalkansa takia uimaan kunnolla, vaan sillä on vaikeuksia selvitä kosken kuohuista. Tämän takia se ei voi myöskään väistää kunnolla asioita, jotka kulkevat kosken mukana. Kovan virtauksen takia ajopuukin on kuin suuri keihäs.


Puu osuu Keniin ja tämä lennähtää ilmaan, huudahtaen kivusta.


Bob kertoo koirille tulleensa tekemään sopimusta.

Sunny: "Mitä sopimusta? Puhu!"
Bob: "M-Monsoon-herra lähetti minut katsomaan kuinka paljon koiria Ouun armeijassa on. Jopa pienet joukot huolestuttavat häntä."

Sunny vilkaisee Tesshiniin odottaen tuon vastausta.
Bob jatkaa: "Ettekö aio kertoa minulle? Montako joukkuetta teillä on valmiustilassa vuoren juurella?"


Maru ja Sunny ärsyyntyvät Bobin käytöksestä. He ihmettelevät, miksi Monsoonin kätyri kuvittelee heidän kertovan hänelle sellaista tietoa.
Tesshin käskee kaksikon olemaan hetken hiljaa ja hän sanoo, että Bob voi puhua hänelle.
Sunny ei pidä ideasta eikä heidän tulisi tuhlata aikaa Bobiin, koska he eivät tiedä mitä uhkavaatimuksia tällä on.


Tesshin: "Sanoit, että haluat tehdä sopimuksen. Jos kerron sinulle, aiotko antaa meille jotain tietoa?"

Bob lupaa olla kertomatta karhuille tätä paikkaa, missä haavoittuneet soturit lepäävät. Maru kysyy, miksi Bob kuvittelee heidän päästävän tämän elävänä pois. Bob kertoo, että kivenheiton päässä on karhuja ja jos hänet tapettaisiin, se huomattaisiin.


Tesshin suostuu sopimukseen vastahakoisesti, koska hänellä ei oikeastaan ole vaihtoehtoa. Hän kuitenkin kertoo Bobille, ettei hän tiedä, koska joukot kokoontuvat vuoren juurelle, sillä toiset ryhmät eivät ole vielä ilmestyneet paikalle.


Yksi Ouun sotureista kysyy, minne Sirius ja Shion ovat matkalla. Shion vastaa, että se on salaisuus, josta Akame ja Unsai eivät saa kuulla.


Samassa Unsai ja Akame liittyvät joukkoon ja luonnollisesti kysyvät, minne Sirius ja Shion ovat kadonneet.


Unsai ja Akame huomaavat Siriuksen ja Shionin juoksevan kauempana pois päin joukoista. Orion ja muut eivät kiinnitä heihin huomiota.


Unsai kysyy Orionilta: "Sinä et siis todella tiedä?"
Orion valehtelee: "Tiedä mitä?"
Akame liittyy keskusteluun: "Orion, tämä ei ole mitään peliä. Se, että olen johtaja vain väliaikaisesti ei tarkoita sitä, että voit salata asioita minulta."

He ovat kaikki samalla puolella, joten luonnollisestikaan heidän tulisi olla avoimia.


Rocket ja Kyoshiro saapuvat Akamen eteen. Rocket kertoo Kenin olevan Kotobuki-laaksossa ja kuinka koski on varmasti tulvinut rankkasateen takia. Kenin murtuma voi mennä yhä pahemmaksi, mikäli tämä yrittää uida vastavirtaan. Hän kertoo, kuinka he olivat Kyoshiron kanssa jo lähdössä pelastamaan Keniä, kunnes Sirius päätti lähteä Shionin kanssa.


Akame ja Unsai tajuavat, että Sirius ei todennäköisesti halunnut vaivata koko armeijaa asialla, vaan päätti lähteä itse. Soturit käskevät kaksikkoa tulemaan takaisin, koska ei ole tarvetta hiipiä pois, sillä he voivat yhdessä hoitaa asian.


Shion: "Sirius-herra, he löysivät meidät..."
Sirius: "Niin..."


Unsai: "Odota, Sirius! Ei ole syytä hiippailla! Menemme kaikki yhdessä!"


Haavoittuneet soturit voivat kuulla Unsain joukon ulvonnan. Se merkitsee sitä, että haavoittuneet voivat jäädä jälkeen ja heidän tulisi etsiä Unsain joukko.


Ulvonta lähenee.
Maru: "Tesshin-herra, me aiomme tehdä niin kuin isämme käski: olla miehiä ja taistella viimeiseen hengenvetoon!"

Bob lähtee kaksikon mukaan, jotta se näkisi toiset joukot ja niiden lukumäärän. Tesshin lupaa Bobille, että Maru ja Sunny suojelevat tätä.


Bob sanoo Tesshinille olevansa vain arvoton koira, mutta hän ei silti tulisi paljastamaan heidän sijaintiaan. Kolmikon lähtiessä Tesshin käskee Marua ja Sunnya toimimaan kirkkain mielin.


Viimeinkin Ouun joukot saapuvat Kotobuki-laaksoon etsimään Keniä. He eivät voi uskoa sitä, kuinka paljon joki on tulvinut. Se on ainakin viisi kertaa isompi kuin aiemmin.


Virtaukset ovat voimakkaita ja aggressiivisia. Ouun koirat uskovat ettei Ken ole voinut mitenkään selvitä näin pitkään. Kyoshiro itkee ja rukoilee, että Ken antaisi hänelle anteeksi.

Toivottavasti Ken ei ole kuollut. En halua myöskään, että sen kohtalo jää auki ja se vain katoaa niin kuin Joen kanssa kävi. Veikkaan kyllä, että Ken saattaa olla elossa, mutta ei ole vielä mitään varmuutta asiaan. Mutta jos se on kuollut ja se johtui siitä, että Ouun koirat vain vitkuttelivat, niin.... Tuo Siriuksen ja Shionin karkaus oli nimittäin aika turha juonikuvio ja se vain pelasi aikaa/luvun ruututilaa, kun Keniä olisi pitänyt heti lähteä pelastamaan.

Bobilta oli mielenkiintoinen veto tehdä sopimus, mutta vähän epäilen, pitääkö se sanansa. Entä kun kolmikko pääsee Unsain luokse, aikovatkohan koirat päästää sen menemään ja puolustavatkohan Maru ja Sunny tätä todella. Äsken ne olivat tappamaisillaan sen, mutta Tesshin kuitenkin lupasi heidän puolustavan Bobia tarpeen vaatiessa. Voi olla, että toiset soturit eivät ole myöskään innoissaan sopimuksesta eivätkä ne aio päästää Bobia menemään. 

Seuraava luku ilmestyy 5.8.

11 kommenttia:

 1. Kiitos taas mahtavasta luvusta. Olen iloinen, kun laitat näitä.

  -Mirka

  VastaaPoista
 2. On ollut tosiaankin suuri ilo lukea näitä lukuja täältä, kun on todella hyvät käännökset ja selkeät kuvat. Iso kiitos ja hatunnosto siitä!
  Itse tosiaankin toivoisin Rigelille enemmän ruutuaikaa. Sen nyt arvasin että Bella tulee jäämään hyvinkin nopeasti pois kuvioista (taas vaihteeksi) mutta Rigelin kohdalla olin yllättynyt ja pettynytkin. Omasta mielestäni hän olisi voinut olla ihan hyvä päähenkilökin: Weed kuitenkin oli ulkonäöltään kopio Ginistä ja nyt Orion on ulkonäöltään aikalailla Riki. Mustavalkoinen Rigel olisi tuonut mukavaa vaihtelua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin innostuin Rigelistä silloin kun pennut esiteltiin ensimmäistä kertaa, erityisesti juuri tuon mustan turkin ansiosta! Se oli niin erilainen verrattuna muihin, että toivoin sille isoa roolia, mutta tässä se jää kyllä Siriuksen ja Orionin jalkoihin aika pahasti.

   Poista
  2. Miten musta tuntuu, että Bella ja Koyuki jäävät Akame-vuorelle (eikö ne siellä olleet?) ja tarinan lopussa, kun (tai jos...) karhut on kaadettu/karkoitettu ja rauha on maassa, Bella ja Koyuki pöllähtävät Ouun ja on iin helpottuneit, kun kaikki on kunnossa, tai jos joku tietty on kuollut, surren tietenkin vainajia, tottakai.

   Poista
 3. Ei ken kuole minä vähän luulen että kenille käy samanlailla kuin benille silloin aikanaan hopeanuolessa että se tuli yhtäkkiä takaisin kun se hyppäsi kiellekäältä ja vei sniperin mukanaan että kyllä ken selviytyy hengissä mutta tuo siriuksen ja shionin salaperäinen keskustelu vähän mietityttää mitä he sanoivat ja minne he ovat menossa toivottavasti eivät mene monsoonin luo koska siinä voi käydä nyt todella huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirius ja Shion olivat menossa pelastamaan Keniä, mutta se oli salaisuus Unsailta ja Akamelta. Ne eivät siis suunnitelleet mitään muuta salaista. Shion ja Sirius nähdäänkin noissa viimeisissä kuvissa kun koirat pääsevät joen äärelle.

   Poista
 4. Oh hoh, tulipas uus luku äkkiä :) Kiitos paljon!

  VastaaPoista
 5. Olet ihana, kun laitat käännöksiä ;u; Kiitos! Saa paljon enemmän tietoa näistä kuin pelkällä kuvalukemisella.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti Ken ei kuole, vaikka edellisen luvun lopussa se pohtii että mielummin hukkuu kuin joutuu karhujen syötäväksi. Mutta jos Kenin on aivan pakko kuolla, toivon että ruumis ainakin löytyy, olen samaa mieltä siinä että Kenin ei tarvitsisi kokea samaa kohtaloa kuin Joe, että katoaa vain mutta varmuudella ei tiedetä, onko kuollut vai ei. Tietenkin GDWO:n aikana Joen hukkuminen oli varmaan suunniteltu, tai ainakin Takahashi perusteli sen, miksi Joe kuoli, mutta tuollaiset avoimet loput on keljuja, kun sitä kuitenkin toivoo, että avoimeksi jätetty kohtalo selviääkin parhaiten päin. Välillä on mietityttänyt, oliko Takahashilla kuitenkaan suunnitteilla tapatta Joe, vaan jättää kohtalo avoimeksi ja Joe olisikin tullut kuvioihin GDWO:hon mukaan. Toki järkikin sanoo, että jos kolauttaa tajuttomaksi ja upottautuu veteen, eikä kukaan ole auttamassa, sitä toki hukkuu, mutta silti...

  VastaaPoista