sunnuntai 21. elokuuta 2016

PurePlastic -pehmosetti: Weed & Hougen

No niin! Kaiken muuttohässäkän keskellä pääsin noutamaan muutamaa pakettia, jotka sisälsivät PurePlasticin uusia GDW-pehmoja. Nyt sain viimein aikaa kirjoittaa niistä myös blogiin.

Aikaisemmin tänä vuonna saimme kuulla, että uusi suomalaisyritys PurePlastic on tuomassa markkinoille uusia Ginga-oheistuotteita. Uutinen tuli yllätyksenä ja tällä hetkellä PurePlasticiltä on ilmestynyt julisteita ja kaikkein eniten odotettuja GDW-pehmoja.

Nämä uudet pehmot ovat minusta paljon söpömpiä kuin japanilaiset pallopääpehmot. Japanilaisissa pehmoissa on toki oma nostalgisuutensa, mutta silti nämä pehmot voittavat ulkonäössä. Lisäksi japanilaisten pehmojen hinnat ovat TopSangyon konkurssin myötä pilvissä ja esimerkiksi Giniä ja Rikiä olen nähnyt myytävän kahden tuhannen euron hinnalla. 2000 euroa ei ole mikään pikkuraha ja todella harvalla on varaa laittaa niin paljon rahaa yhteen pehmoleluun. PurePlasticin pehmot maksavat 35,90 euroa kappaleelta eli postikulujen myötä noin 45 euroa.

Odotin mielenkiinnolla pehmojen julkaisua, sillä prototyypit näyttivät tosi hienoilta. En kuitenkaan ennakkotilannut pehmoja ennen kuin suostuin middlemaniksi muutamalle ulkomaalaiselle fanille. Käytännössä siis he maksoivat minulle rahaa, joilla ennakkotilasin heidän haluamansa pehmot ja lopulta kun olen saanut kaikki pehmot itselleni, lähetän ne postimaksuja vastaan kyseisille faneille.
Odotukseni pehmoja kohtaan vähän latistui, kun näin Antun postauksen ensimmäisestä pehmoparista, sillä Weed näytti omaan silmääni tosi muumimaiselta eikä kamalasti prototyypiltä. Ilme oli kuitenkin kuulemma parantunut, kun pehmon naamaa oli vähän pöyhinyt ja pääasiahan on, että Anttu itse tykkää pehmostaan.

Tilasin itse pehmot Ginga.fistä ja siksi toimitus oli muutaman päivän myöhäisempi kuin Urumilta tilattaessa. Pehmot kuitenkin saapuivat hyvin pakattuina ja saapuneet yksilöt olivat hyvännäköiset.


Ensimmäinen pehmokaksikko, Weed ja Hougen! Molempien jalat olivat vähän painuneet vinoon, mutta pysyivät kuitenkin pystyssä ja jalat saa varmasti suoristettua pöyhimällä ja kääntelemällä.

WeedWeed oli ensimmäinen pehmo, joka julkaistiin. Ensin ajattelin värin puolesta, että kyseessä tulisi olemaan Gin, mutta arvet puuttuivat ja Weediksihän se vahvistui. Itse olisin suosinut sinisempää turkkia Weedillä, sillä Weed on totuttu näkemään siniturkkisena. Kuulemma kangasvalikoima ei ollut niin hyvä, että olisi saanut Weedin sinistä kangasta, joten kankaassa päädyttiin harmaaseen. Harmaa kyllä käy, onhan se realistisempikin, mutta Weedin tosiaan miellän enemmän sinertävämmäksi, toisin kun taas Ginin, jonka mieluusti näkisin harmaana. Weed on kuitenkin kaikin puolin suloisen näköinen isoine silmineen.
Hougen


Hougen oli toinen pehmo ja tämä tuli positiivisena yllätyksenä. Vihollisia syrjitään Ginga-mangoissa ja -oheistuotteissa tosi paljon, joten oli ihanaa nähdä pahis pehmoleluna. Viholliset harvemmin pääsevät mangojen kanteen ja niistä ei tehdä oikeastaan yhtään oheistuotteita. Viholliset ansaitsevat päästä oheistuotteiksi ja onhan Hougenkin aika monen lempihahmo.

Hougenin silmiin on saatu hyvä mielipuolinen ilme, vaikka itse en oikein siitä välitä. Se tekee kuitenkin pehmon uniikiksi ja ilme kuvastaa hahmon luonnetta hyvin. Yksi asia, mihin kiinnitin huomiota, olivat Hougenin tummat läiskät. Osa täplistä on ihan mustia, kun taas isommat täplät ja merkit ovat tummanharmaata kangasta. Mikseivät ne ole mustia? Harmaat täplät eivät kamalasti häiritse, kun hahmoa katsoo edestä, mutta sivukuvissa harmaat erottuvat todella hyvin ja saavat pehmon ehkä näyttämään siltä, että musta kangas tai väri on päässyt loppumaan ja hahmoon piti käyttää tummanharmaata kangasta. Saattaisin pitää enemmän mustista läiskistä.

Hougenin arvet ovat ihan kivasti tehdyt. Olen aina ihastellut japanilaisten pehmojen brodeerattuja arpia, mutta osan pettymykseksi PurePlasticin pehmojen arvet eivät ole brodeerattuja. Syynä oli se, etä brodeeraus kiristäisi kangasta sen verta, että hahmon muoto voisi vääristyä. Ihan hyväksyttävä syy ja maalatut arvet kyllä näyttävät Hougenissa ihan hyvältä. Joujin tai Kyoshiron prototyypissä arvet näyttivät tosi maalatuilta ja aika epäaidoilta, mutta ainakin Hougeniin ne sopivat.


Pehmoissa eniten yllätti niiden suuri koko. En odottanut niitä niin isoiksi, mutta ne ovat oikeastaan aika hyvänkokoiset. Molempien pehmojen kangas oli tosi pehmoista ja varsinkin Weedissä käytetty vähän pidempi karva oli tosi pehmeää. Pehmoja on mukava pitää ja nuoremmat fanit varmasti tykkäävät halia ja käyttää niitä unileluina.

Sanoisin pehmoja hyvin onnistuneiksi! Odotan mielenkiinnolla muitakin pehmoja, toissapäivänä kävinkin hakemassa paketin, joka sisälsi Tesshinin ja Merin. Seuraavalla viikolla ilmestyvät myös loput neljä pehmoa: Yukimura ja Jouji sekä Kyoshiro ja Jerome. Kaikista eniten odotan Yukimuraa, sillä se on yksi lempihahmoistani ja ajattelin hankkia pehmon itselleni sitten, kun se on ilmestynyt.

Oletko hankkinut itsellesi pehmoa? Mitä pidit? Mitä pehmoa odotat eniten?

4 kommenttia:

 1. Jes, onpa mukavaa, että muutkin lähti tekemään PP-pehmojen arvosteluja! Näitä on tosi mukavaa lukea ^u^

  Mitenkä sinun välimiehenä toimimisesi on muuten edennyt, alkaako säilytystila loppua kotona ja onko tullut yllättäviä tilanteita vastaan? :D Taisit olla minun lisäkseni ainoa, joka ks. hommaan lupautui Ginga Boardilla ennen kuin FutagoShop otti näitä valikoimiinsa.

  Muistelinkin, että Uru olisi jossain maininnut (en kuollaksenikaan muista missä), että Weedin kankaan vaihtoehdoiksi oli tarjolla nykyinen harmaa ja "Facebookin sininen", ymmärrän kyllä hyvin, että monelle tuo harmaa tuli aika yllätyksenä, kun hahmon on tottunut näkemään sinertävänä. Olin katsovinani tuota tummien kankaiden värisävyjen heittelyä myös Jeromessa, minkä mainitsit Hougenin osalta. Ja mielenkiintoista kuulla syykin siihen, miksi arpia ei brodeerattu, ei tullut mielenkään, että se voisi vaikuttaa hahmojen muotoon o-o

  Olitko hankkinut näitä ollenkaan itsellesi vielä vai ovatko nämä kaikki menossa eteenpäin ostajille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on edennyt välimiehenä toimiminen ainakin tähän asti! Säilytyksen kanssa kyllä meinasi mennä vähän hermo, kun 14 pehmoa on loppujen lopuksi tulossa ja nyt jo kuusi pehmoa aiheutti harmaita hiuksia. Olen muuttamassa huomenna omaan asuntoon ja muuton keskelle ei olisi toivonut yhtään ylimääräistä tavaraa, mutta löysivät nuo sitten kuitenkin oman paikkansa muualta talosta. :D

   Jeromea en ollutkaan tarkastellut kovin tarkasti, mutta nyt kun katsoin kuvia PP:n sivulta, niin näyttäisi ihan kuin naamakuvioinnit olisivat vähän tummemmat kuin muut tummat kuviot. Tekeeköhän valotus tuon vai mikäköhän tuossa on syy. Hougenin kohdalla väriero ei ainakaan johtunut valosta, vaan suuremmat läiskät olivat oikeasti tummanharmaita mustan sijaan.

   En ole vielä hankkinut ollenkaan näitä itselleni vaan kaikki tulevat pehmot ovat ulkomaalaisille faneille. Itse tosiaan ajattelin tilata Yukimuran, koska rahatilanne ei anna ainakaan tällä hetkellä myöden sen vertaa, että voisin kaikki tilata ainakaan näin lyhyen ajan sisään. Yukimura on kuitenkin ollut aina yksi suosikkihahmoistani, että kai se on pakko jossain vaiheessa kotiuttaa itselleni. Tesshin ja Jerome kiinnostaisivat myös kovasti, mutta pitää hillitä haluja! :D On ihan mukava kuitenkin päästä ensin näkemään pehmoja ennen kuin on itse tilannut mitään vaikka prototyypit näyttivätkin oikein hyviltä.~

   Poista
  2. Ahahaha, varsinkin nyt, kun tietää pehmojen koon niin niitä ei niin vain sullotakaan mihinkään :'D Aiheutti itsellänikin pientä kiroamista. Itselläni on myös tällä hetkellä 6 pehmoa säilytyksessä (6 toimitin onneksi suoraan eteenpäin) ja 5 vielä tulossa, tulee tiukat paikat niiden kanssa. Varsinkin kun kissan mokoma tykkää noista laatikoista ja haluaisi makoilla niiden päällä. Onnea uuteen asuntoon! ^u^

   Minunkin silmään näytti siltä, kuin Jeromessa olisi kahta eri sävyistä kangasta, mutta jää tosiaan nähtäväksi, että johtuuko se valosta vai onko näin oikeasti.

   No mutta, tosi hyvä tapa yhdistää välimiehenä toimiminen ja pääsee samalla itse tutkailemaan pehmoja ja jakamaan niistä kuvia ja mietteitä muillekin! Tesshiniä on ainakin kovasti kehuttu Yukimuran ohella. Onneksi nämä ei kuitenkaan ihan heti ole menossa loppuunmyydyksi niin voi miettiä rauhassa haluaako ostaa ^^ Täytyy kyllä myöntää, että teki itselläkin kyllä tiukkaa, kun osti nämä setteinä heti, kun tulivat ennakkotilaukseen :'D

   Poista
 2. Meinsin tilata tuon weedin, mutta muistutti niin paljon niitä husky-pehmoja, joita myydään matkamuistoina melkein joka kaupassa. Jätin siis väliin. Julisteet oli kyllä kivat, vaikka vaihtoehtoja ois voinut olla enemmän.

  VastaaPoista