lauantai 23. heinäkuuta 2016

The Last Wars, luku 57

Tässä olisi vielä viime viikon luku eli nyt olen taas julkaisutahdissa mukana!

Pics © Mako
Translation © FantaChan
Thank you very much!


Luvun aloituskuva, "Epäsopu"


Kurotora ja muut soturit itkevät ja saavat näin Marun ja Sunnyn hämilleen.


Maru ja Sunny inttävät, että heidän tulee taistella, koska heidän isänsä käski niin. Kertoja kuitenkin sanoo, että kaksikko ei halunnut sisimmässään taistella.


Samaan aikaan Bob vakoilee Ouun sotureita, kunnes karhukaksikko saapuu taas paikalle. Ne syyttävät Bobia tällä kertaa karkausyrityksestä. Bob kiistää syytteen ja sanoo, että hän vain kuuntelee sotureiden puhetta.


Bob kertoo, että armeija voi piiloutua vain ihmisten asumuksien lähelle ja karhujen tulisi syödä heidät nyt, kun he ovat haavoittuneita. Karhut ymmärtävät koirien tempun ja sanovat Bobille, etteivät he voi mennä ihmisten lähettyville, sillä heidät ammuttaisiin heti tähän aikaan vuodesta. He ehdottavat, että Bob menee ja vangitsee koirat, onhan tämä itsekin koira.


Ouun soturit kuulevat Bobin ja karhujen keskustelun ja ne kuuntelevat hiljaa.


Jotkut sotureista ovat hermostuneita ja pelkäävät, että karhut tulevat heidän luokseen. Vanhin kuitenkin lohduttaa ja sanoo, etteivät ne voi tulla.


Kurotora antaa vastahakoisesti Marulle ja Sunnylle luvan puolustaa haavoittuneita.


He kuulevat jonkun tulevan kohti ja kaksikko säntää juoksuun kohti ääntä.


Heitä vastaan tulee Bob!


Bob käskee Marun ja Sunnyn perääntymään, sillä hän haluaa neuvotella. Nuoret eivät kuitenkaan kuuntele, vaan hyökkäävät.


Daisuke on lähdössä katsomaan Giniä Hidetoshin klinikalle, kun hän huomaa Jeromen talon alla.


Daisuke huomaa myös, että Maru ja Sunny ovat kadonneet johonkin. Hän päättää ottaa Jeromen mukaan klinikalle.


Hidetoshi on sillä hetkellä hoitamassa Joujia, kun Daisuke saapuu paikalle.


Hidetoshi katselee Jeromea ja vertaa tätä hetken aikaa Johniin.


Jerome haistaa yhtäkkiä tutun hajun ja tajuaa sen olevan Gin. Se syöksähtää kohti häkkiä ja törmää siihen.


Jerome on iloinen nähdessään Ginin. Kertoja sanoo, että Jouji on tutkimuspöydällä, mutta Weediä ei näy huoneessa.


Samaan aikaan Unsai puhuu joukoille: Ouun paratiisi symboloi koiralauman vapautta eivätkä he voi luovuttaa paratiisia noin vain karhuille.


Orion on samaa mieltä Unsain kanssa, mutta Siriuksella on jotain sanottavaa. Unsai sanoo, että tämän tulisi sanoa asiansa nyt heti, mutta Orion lisää väliin, ettei Unsain tulisi antaa Siriuksen liittyä keskusteluun.


Orion sanoo, että Sirius on erilainen kuin hän ja Rigel, koska hän lähinnä pohtii asioita. Siriuksen mielestä niin ei ole ja koska he ovat veljiä, he ajattelevat samalla lailla.

Orion kuitenkin tulistuu tästä ja huutaa: "Todellako? Mikäli näin on, sano se. Sano, että meidän tulee tappaa karhut."

Sirius vastaa vain, että hän ymmärtää, miksi Orion tuntee niin.


Orion syyttää Siriusta pehmoilusta ja sanoo, että se tulee joskus koitumaan Siriuksen kohtaloksi. Hän sanoo, että karhut aikovat syödä koirat ja että on ymmällään siitä, ettei Sirius ole vieläkään ymmärtänyt sitä. Kun Sirius ei vastaa, Orion tekee päätelmän, ettei Sirius sovi taisteluun ja täten tästä ei ole mitään hyötyä.


Unsai on kuunnellut keskustelua hiljaisena. Vanha koira aistii, että Orionin ja Siriuksen yhteenotto tulee olemaan ongelma tulevaisuudessa...

Saa nähdä, mitä Bob yrittää neuvotella koirien kanssa ja onko Marusta ja Sunnysta tälle vastusta. Toivottavasti haavoittuneet koirat pääsevät pian jonnekin parantelemaan haavojaan ja lepäämään. Hidetoshin klinikalla on kohta ruuhkaa...

Sirius ei saa minun sympatioita. Se on niin kopiohahmo, että toivoisin sen vain kuolevan. Se on täysin kuin Weed ulkonäköä ja luonnetta myöten. Tosin Sirius ei ole vielä ainakaan saanut samanlaista "oooh, Sirius!" -kohtelua kuin Weed ja toivottavasti ei saa. Odotan kyllä sitä päivää, kun Sirius oikeasti ymmärtää, että karhut ovat aika raakalaisia ja ne lähes tappoivat sen oman isän. Orion totesikin yhdessä luvussa oikein hyvin: se kysyi Siriukselta, onko se valmis armahtamaan karhut senkin jälkeen, kun ne olisivat tappaneet Siriuksen perheen. Yllättäen Siriuksella ei ollut tähänkään kysymykseen muuta vastausta kuin hiljaisuus.

On kuitenkin tarinan kannalta hienoa, että mukaan on otettu vähän syvyyttä hahmojen kemioiden välillä. Ei ole vain juoksentelua paikasta paikkaan ja vähän tappelua välillä. Orionin ja Siriuksen välillä on selkeästi kuilu ja niin kuin Unsaikin ajatteli, niin se tulee varmasti jossain vaiheessa olemaan ongelma tai hidaste.

Toivoisin Rigelille vähän enemmän roolia veljiensä rinnalla. Se on ollut aika ulkopuolinen tähän mennessä.

Seuraava luku ilmestyy 22.7.

13 kommenttia:

 1. Jee, viimein luvut ja hyvät käännökset! Näistä saa kyllä paljon enemmän irti kuin muista suomalaisista tiivistelmistä. Kiitos paljon!!

  - Miuku

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Se kyllä tulee kun tulee, koko lukua ei ole edes netissä vielä luettavana. Kärsivällisyyttä!

   Poista
 3. Uuuu.. Hieno uusi ulkoasu! Kiitti kun laitat taas näitä :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin vähän mietin noiden siriuksen ja orionin keskustelua minustakin tuntuu että loppu taistelussa jommalle kummalle voi käydä huonosti.

  VastaaPoista
 5. Eikö se ollutkaan Unsai joka oli kysynyt Siriukselta, antaisiko tämä karhuille armoa vaikka ne tappaisi Siruksen vanhemmat? Ja mielestäni on ollut huomattavaa, että Sirius on yleensä vain vaiennut, kun tältä on kysytty suoraan. Sirius ei vastannut Unsain kysymykseen, eikä nytkään, kun Orion ihmettelee miten Sirius ei ole vielä älynnyt, että karhuilla on aikomus syödä koirat.

  Sirius saattaa olla pehmo, mutta tämä on antanut sellaisen kuvan, että pohjimmiltaan se ehkä saattaisi olla samaa mieltä muiden kanssa, että karhuille ei anneta turhaa armoa, koska ne ei ole osoittautunut sen arvoiseksi. Tunteeko Sirius aitoa myötätuntoa karhuja kohtaan vai ajatteleeko että sen tulee tehdä niin, koska iskän periaatteen mukaan vihollisia ei tapeta ja Sirius ajattelee että ylipäällikön poikana sen pitää noudattaa isänsä periaatteita, omasta mielipiteestä viis? Mielestäni on merkille pantavaa se, että Sirius sanoi ymmärtävänsä, miksi Orion tuntee sellaista mitä tuntee karhuja kohtaan ("Tappakaa ne! -asenne).

  Unsai sanoi aikoinaan, että Orionin ärhäkkä luonne tulee vielä aiheuttamaan surua perheelleen. Ja nyt Unsai miettii että Siriuksen ja Orionin mahdollinen yhteenotto saattaa olla ongelmallista. Alkaako pian tapahtumaan jotain sellaista, mikä ajaa nämä luonteeltaan niin erilaiset veljekset toisiaan vastaan ja se vaarantaa lopputaistelua karhujen kanssa? Olisi melkoinen juonenkäänne, jos Orion olisi hyökkäämässä karhua kohti aikomuksena tappaa se, Sirius menee tielle ja Sirius haavoittuu itse vakavasti, ellei peräti kuolettavasti ja Orion saarna tälle että miksi hitossa Sirius tuli väliin, nythän se kerjäsi vain itse kuonoonsa. Takahashi on kyllä sanonut että Orion saattaa kuolla sarjan aikana (silloin kylläkin meneillään oli GDWO, tarkoittikohan Takahashi, että Orion olisi kuollut jo tuolloin vai tarkoittiko että Orion kuolla kupsahtaa Ginga-saagan aikana?). Jos asetelma menisi niin, että karhu hyökkäisi Siriusta kohti, joka pakon sanelemana joutuu hyökkäämään, Orion näkee tämän ja ajattelee, ettei Siriuksen voi antaa hyökätä ja menee Siriuksen ja karhun väliin haavoittuen kuolettavasti.

  Sikäli hyvä, että Takahashi on saanut syvennettyä hahmokemiaakin. Rigelin lisäksi Bellaakin olisi kiva nähdä enemmän, koska kyllä näidenkin luonteesta saisi paljon irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unsaihan se oli, minun moka! Mutta itse asiassa tuo teoria siitä, että Sirius tuntee paineita, koska on ylipäällikön poika ja Weedhän tunnetaan hyväsydämisyysestä ja vihollisten säästämisestä, on ihan hyvä! Sirius varmaan yrittää täyttää isänsä saappaat ja seurata tätä, muttei nyt olekaan ehkä ihan varma siitä, onko oikein ajatella niin.

   Bellaa toivoisin näkeväni myös, mutta olen jo vähän luovuttanut sen suhteen, Takahashi kun ei noita narttuja muista lähes ollenkaan.

   Poista
 6. Minä epäilisin vähän sitä toista kohtaloa että sirius taistelee monsoonia vastaan ja haavoittuu pahoin niin että ei pääse heti ylös ja antaa monsoonille tilaisuuden hyökätä sitten orion menee väliin ja monsoon iskee orionia kuolettavasti niin että se kuolee ja sitten vasta sirius suuttuu ja muut ouun kaverukset hyökkäävät monsoonin kimppuun niin kuin akatora teki aikanaan akakabutonia vastaan ja menetti henkensä niin minä arvelisin tässäkin käyvän niin.

  VastaaPoista
 7. Mun mielestä olis kiva jos olisi Bella ollut mukana....
  Kun kumminkin on ylipäällikön pentu ja vielä ainut narttu.
  Ois ollut vaihtelua tällainen ginga densetsu Bella.
  Harmittaa vaan kun Sirius ja Orion vievät suuriman roolin. Ja Sirius on niin ilmetty isänsä että oon kyllä pettynyt....
  Vaikka on tämä Orionin ja Siriuksen erimielisyys mukava lisä :D

  VastaaPoista
 8. Mukavaa, että "Last Wars" löytyy hiljalleen jo netistä. Mutta henk.koht. en jaksaisi lukea samoista asioista valitusta joka kappaleen perään :/ tekee tästä blogista hyvin mauttoman. Enemmän kriittistäkommentointia vähemmän valitusta!

  VastaaPoista
 9. Itse olen aivan samaa mielta! Arvostan kylläkin suunnattomasti että Yuriko tekee näitä!

  VastaaPoista