tiistai 2. syyskuuta 2014

GDA 1: Värillinen kansikuva

Ginga Densetsu Akamen ensimmäinen mangapokkari ilmestyy 9. syyskuuta. Sen voi muun muassa tilata Japanin eBaysta, joka on julkaissut värikuvan ensimmäisen mangan kannesta.

Lähde
Ajattelin ottaa värillisen kansikuvan käsittelyyni, sillä mustavalkoisesta kuvasta oli jokseenkin vaikea katsoa kannen yksityiskohtia.

Nähtyäni kansikuvan ensimmäisen kerran jouduin totemaan, että kuvittelin kuvan olevan paljon tummempi. Mustavalkoinen kuva kannesta oli jokseenkin epäselvä ja kontrasti näytti paljon vahvemmalta, joka saattoi kyllä johtua paljolti kuvan huonolaatuisuudesta. Tämä kuva värikannesta on kuitenkin todella hyvälaatuinen.
Oikeastaan vaaleahko tausta sopii melko hyvin tähän kanteen. Olen todennäköisesti tottunut tummiin kansikuviin, varsinkin suomenkielisten Weedien valokuvakannet ovat lähes aina tummia.
 Jotain uutta tässä kuitenkin on, jota kylläkin nähtiin Hopeanuolen kansissa: tausta on kerrankin maalattu käsin eikä tilalla ole valokuvaa. Kuitenkin tässäkin kuvassa on oma ongelmansa, josta Uru mainitsi Kaksoissolan foorumilla aikaisemmin. Hahmot näyttävät nimittäin melko irrallisilta taustaan verrattuna ja nyt kyseisen seikan huomaa selkeästi. Varsinkin Akame näyttää leijuvan ilmassa, koska hahmon asento ei sovi täysin taustaan. Hahmo näyttää seisovan tasaisella maalla kun taas polku selkeästi näyttäisi laskeutuvan eteenpäin, jolloin hahmon eturuumiin pitäisi olla alempana. Gin ja Weed näyttävät suht hyviltä, vaikka Ginin maassa oleva jalka näyttää vinolta taustaan nähden.

Ehkä suurin ihmetykseni oli Weedin läsnäolo kansikuvassa. Sarja kertoo kuitenkin Akamen esi-isistä ja toivon mukaan itse Akamen nuoruudesta ja ajasta ennen Ouun joukkoihin liittymisestä. Ymmärrän Ginin kansikuvassa, mutta Weedin ei siinä minusta pitäisi olla. Weedillä ei ole osaa eikä arpaa kyseisessä sarjassa, Gin sentään liittyy igoihin ja kogiin jotenkin. Weedin tilalla olisin nähnyt mieluummin vaikkapa Benin, joka päästi Akamen pakoon häkistä ja lähti ylipäätään etsimään tätä laumaan. Parempi olisi ehkä kuitenkin ollut joku igan ninjoista, johon Gin olisi yhä sopinut ihan hyvin. Gin kuitenkin seurasi igoja vesitunnelissa ja lähti hakemaan vastamyrkkyä laumatovereilleen, pelastaen Akamen Kurojakin sirpiltä. Gin sointuisi valkoisten koirien sekaan hyvin ja olihan Akame yksi Ginin läheisistä ystävistä ja neuvonantajista.

Olen iloinen siitä, että tausta on pitkästä aikaa piirretty ja toivoisin näitä lisää, mutta hahmojen irrallisuus ja kannessa leijuminen on miinus, jonka toivoisin katoavan tulevissa kansikuvissa.
Yksi minusta hieno asia on tuo logo! Jos tämä sarja käännetään joskus tulevaisuudessa suomeksi, haluaisin nähdä tuon logon myös suomijulkaisuissa.
Eräs asia jäi mietityttämään, nimittäin se, onko näissä GDA-mangoissa takakannessa jotain kuvaa. Epäilisin vahvasti että on ja odotan kieltämättä innolla takakansien näkemistä. Ylipäätään olisi hienoa saada näitä pokkareita omaan hyllyyn, mutta mangojen hinnat näyttävät olevan todella suolaiset suomalaisissa Gingaa myyvissä nettikaupoissa, joten tämän osan hankkiminen taitaa jäädä kokonaan ellen jostain sitä joskus saa huokeaan hintaan.

Mitä mieltä sinä olet GDA:n ensimmäisen osan kannesta?

3 kommenttia:

  1. Muuten hieno kansi, mutta hahmot ja tausta on ilmeisesti piirretty erikseen ja kuvat yhdistetty tietokoneella ja sen takia koirat näyttää tosi irrallisilta ja päälle liimatuilta. En tiedä, mitenkä Takahashi apulaisineen nuo kannet piirtää, mutta näyttäisi paremmalta, jos kuva piirrettäisiin kerralla valmiiksi, eikä siihen lisättäisi tekstien lisäksi muita elementtejä enää tietokoneella.

    Pidän kyllä piirretystä taustasta enemmän kuin valokuvataustoista (varsinkin Orionin lentävät koirat saa koko mangan näyttämään jotenkin halvalta, niistä tulee sellainen mielikuva, että ei ole viitsitty piirtää ja menty siitä, mistä aita on matalin ja läntätty vaan joku valokuva taustalle.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti kuvat on vain yhdistetty. Se kävisi, jos hahmot edes piirrettäisiin maisemaan kuuluvaksi, sillä nyt Akame on ihan lättänä tuossa.
      Olen samaa mieltä kanssasi noista valokuvakansista. Varsinkin Orionissa valokuvat eivät suurinosa sovi hahmoihin ja tosiaan lähes kaikissa kansissa hahmot vain lentelevät ilmassa.

      Poista
  2. Ihana kansi, tästä kelpaisi juliste seinälle <3 Pieni miinus tosiaan tuo leijunta, ja yhdistettyhän nuo hahmot on taustaan erikseen, näkyy tuosta digitaalisesta varjostuksesta. Otsikon fontti on kyllä nätti.

    VastaaPoista