keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Mitä olisin Takahashina tehnyt toisin?

Gingassa on jonkin verran sellaisia asioita, joita olisin halunnut muutettavan tai vaikkapa poistettavankin. Olen listannut tähän asioita perusteluineen, jotka olisin tehnyt Takahashina toisin.

En olisi tehnyt niin suurta aikahyppyä Hopeanuolen ja Weedin välillä.
Minusta on naurettavaa, että sarjojen välillä on ~15 vuotta. Miksei se voinut olla vain vuosi tai pari? Ginin ja muiden sen aikaisten sotureiden ei pitäisi edes enää elää ja luulisi, että ne olisivat hankkineet jälkikasvuakin aikaisemmin kuin sellaisina vanhoina seniileinä.

Olisin nimennyt tärkeät sivuhahmot.
Itseäni ärsyttää, ettei kaikkia joukkueenjohtajia ole nimetty Hopeanuolessa. Me fanit tiedämme kahdestatoista joukkueenjohtajasta vain Benin, Greatin, Smithin, Terryn, Karasun ja Luken. Joukkueenjohtajat ovat kuitenkin melko suuressa roolissa sen puolesta, että ne johtavat joukkueensa etsimään koiria ympäri Japania.
Lisäksi Ginin sisarusten nimet olisivat olleet tarpeen, koska ovathan ne sentään päähenkilön sisaruksia.
Olisin nimennyt myös esimerkiksi Hougenin ajokoiravakoojat, koska niillä on melko tärkeä rooli mangassa.

En olisi nimennyt hahmoja samannimisiksi.
Takahashin kolmessa sarjassa on jo kaksi eri Koyukia, kaksi Chorota, kaksi Akamea, neljä Jackia ja peräti kuusi Shiroa ja sen lisäksi kaksi erinimistä koiraa, joita myös kutsutaan Shiroksi. Samannimisiä koiria on useampiakin, mutten viitsi listata niitä kaikkia tähän.
On hyvin sekavaa, kun monen eri hahmon nimi on sama, vaikka ne olisivatkin eri sarjoista. Olisin itse nimennyt ne toisin, koska varmasti löytyy muitakin nimiä kuin Shiro. Ainakin itselleni tulee sellainen olo, ettei hahmoon jakseta panostaa tai ei jakseta keksiä uutta nimeä, vaan käytetään samaa.

Olisin selittänyt hahmojen katoamiset.
Weedissä ei esiinny lainkaan Chutora, joka kuitenkin jäi henkiin Suuresta taistelusta. Hahmon häviämistä ei ole selitetty mitenkään. Fanitapaamisessa Takahashi ei muistanut koko Chutoraa - miten tämä on mahdollista?
Hopeanuoli-mangan lopussa Retsuga ja Hyoma liittyvät Oun sotureihin parin muun suden kanssa, mutta niistä ei mainitakaan myöhemmin.
Mutsun neljästä kenraalista vain Kisaragi esiintyy Weedissä. Mitä tapahtui Uzukille, Hazukille ja Minazukille? Ne olivat kuitenkin läheisiä Kisaragin kanssa. Jäivätkö ne Mutsuun vai mitä niille tapahtui?

Olisin tapattanut enemmän uuden sukupolven hahmoja Weedissä.
Weedissä kuolevat lähinnä Akakabuton voittajat: Smith, John, Ben, Moss, Hakuro... Weedin ystävistä kukaan muu ei kuole, paitsi GB ja sekin ihan loppupäässä. Itse olisin tapattanut ainakin Rocketin ja vaikka Hironkin. Minusta on tyhmää, että Weed ystävineen selviää kaikesta. Hopeanuolessa sentään kuoli koiria: Benizakura, Akatora, Riki, Terry...
Ja asia, mistä en pidä: tapetaan kaikki sellaiset hahmot, joilla olisi ehkä potentiaalia kasvaa mielenkiintoisiksi hahmoiksi, kuten Yukimura ja Joe. Idioottia tapattaa päähahmon molemmat veljet, joista ainakin itse pidän enemmän kuin Weedistä itsestä.

Olisin laittanut enemmän narttuja sarjaan ja tehnyt niistä voimakkaampia.
Gingassa on yleistä, että nartut ovat pelkureita ja avuttomia. Itse olisin laittanut sarjaan kunnon taistelijoita, vähän niin kuin Fujin ja Crossin tapaisia (vaikka Takahashi jätti senkin pois Suuresta taistelusta - hoitamaan pentuja). Lydia vaikuttaisi soturinaiselta, mutta sotakoirasaagaan en ole perehtynyt niin paljoa, että osaisin vielä tarkasti kertoa mielipidettä tästä.
Petyin suunnattomasti, kun sain kuulla, että Madara ja Pink Dragon olivatkin molemmat uroksia.

Olisin jättänyt hybridit pois ja tehnyt Weedistä lyhyemmän.
Hybridisaaga kuulostaa aivan älyttömältä ja mitä olen lukenut siitä, karhut ovat naurettavan ylivoimaisia ja muutenkin saaga tuntuu aivan turhalta. Weed on muutenkin kamalan pitkä, joten olisin varmaan jättänyt hybridit pois ja tuonut Joen tarinaan jotenkin erilailla.

Olisin pitänyt tietyt hahmot puhdasrotuisina.
En pidä siitä, että Weed ja sen sisarukset ovat sekarotuisia. Miksei Sakurasta voinut tehdä puhdasta akitaa? Asia häiritsee, koska silti Weedistä puhutaan akitana, vaikka tosiasiassa se on sekarotuinen. Minulla ei ole mitään monirotuisia vastaan (onhan meidän koirakin mix), mutta miellän puhdasrotuisen akitan paremmin karhukoiraksi.
En myöskään pidä siitä, että Chutoran pojat ovat sekarotuisia. Buru ja Dodo näyttävät tyhmiltä luppakorvineen, lisäksi Shiguren kuvioinnissa esiintyy pilkkuja. Olisin pitänyt nekin puhtaina kaikoirina. (Ehkä ne hävisivät Genballe siksi, etteivät omanneet puhtaan kain rohkeutta ja voimaa....)

Mitä sinä olisit Takahashina tehnyt toisin?


9 kommenttia:

 1. Tuntuu kyllä oudolta, että vuosista huolimatta Takahashi ei muista esimerkiksi Chutoraa ja sitten kun hän on sanonut ottavansa hahmosta selvää, mitään ei ole kuulunut. Plääh. Ja juuri tuossahan kiinnostaakin se, että miten erilainen Ginga olisi jos muistaisi GNG:n hahmoja paremmin. Syntyisikö uusia tarinoita vai mitä.

  Hybridit ovat ehkä siitä toisaalta mielenkiintoinen juttu, että nyt Weed ja muut joutuvat haastamaan itsensä karhujen kanssa, ei enää koiria tai apinoita vaan aitoa GNG:n makua.

  Korvat ovat erilaiset, mutta niin ovat samalla hahmotkin sekä positiivisella että rumalla tavalla. Nyt joku piirtämään näitä luppakorvaisina. ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, en ymmärrä, miten Chutora on voinut unohtua - onhan sillä aika iso rooli GNG:ssä ja esiintyy se tiikeriveljesten omassa tarinassakin.

   Hybrideistä en pidä, koska ne ovat aivan liian ylivoimaisia - yksi niistä tuhoaa helikopterin. Akakabuto on minulle se ainut ja oikea viholliskarhu enkä pidä siitä, miten yhtä hybrideistä luonnehditaan suuremmaksi ja vahvemmaksi kuin itse Akakabutoa.

   Poista
 2. Minä en olisi tehnyt Weedistä ja sen sisaruksista + Orionista sisaruksineen saman näköisiä kuin Gin (kaikilla samat valkoiset otsapallot). Miksei joku pennuista voisi olla kokonaan yksivärinen tai ainakin ilman otsaplloja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, tuokin on hyvä pointti. Ei meinaa muistaa läheskään kaikkia asioita, kun postausta kirjoittaa!
   Itsekään en pidä noista kopioista, kyllä niitä akitoja on eri näköisiä ja varmasti saisi muutettua helpostikin ulkonäköä, kuten juuri mainituilla otsapallojen poistolla. Bellatrix oli mukavan erinäköinen sinisine raitoineen, mutta eipä sitä mustavalkokuvissa näe ja hahmokin (ylläri) taisi jäädä kamalan pieneen rooliin. Rigelkin olisi ollut hienompi vaikka kokonaan mustana.

   Poista
  2. Muokkasin aikani kuluksi Orionin, Siriuksen ja Bellan vähän erilaisemman näköisiksi: http://24.media.tumblr.com/9614c3e6a233c6fb3404278cd29bc2ec/tumblr_n46n1rEXTi1tuzvnho1_1280.jpg Orionista taisi kyllä tulla ehkä vähän liikaa Sasuken näköinen... Rigelille en tehnyt uutta designia, koska se erottuu mielestäni joukosta musta värinsä ansiosta.

   Poista
  3. Onpas hauskan näköisiä! Varsinkin Orion on todella mielenkiintoisen näköinen ja ihanan erilainen verrattuna nykyiseen klooniin. :)

   Poista
 3. Hyviä huomioita ja monessa kohtaa tekisun itsekin samoin. Tosiaan ihmettelen vähän noita asioita mitkä takahashi on jättänyt selittämättä tai unohtanut.. Toki sarja on vanha, en kyllä itsekään muistaisi varmaan yksityiskohtia vanhoista tarinoistani :D

  VastaaPoista
 4. Mielestäni toit ihan hyviä pointteja esille - katoamiset ja vahvojen narttujen puute häiritsee itseäni eniten. Kuitenkin en ole ennen huomannut että osa hahmoista on sekarotuisia - eikä asia haittaakaan, mielestäni on kiva että sarjassa on pari sekarotuista kaikien niiden puhdasroduisten koirien keskellä.

  VastaaPoista
 5. Minua kanssa ärsyttää tuo suuri aikahyppy Hopeanuolen ja Weedin välillä.. vähempikin olisi riittänyt! :D

  VastaaPoista