torstai 6. maaliskuuta 2014

Haaste: Unelmapahis

Kaksoissolan blogi julkaisi maaliskuuhaasteensa ja päätin ottaa haasteen vastaan!

Kuukausihaaste kaikille Ginga-bloggaajille! Millainen olisi sinun unelmapahiksesi Ginga-sarjassa?

Palaisivatko karhut, tulisiko tarinaan jotain muita eläimiä vai astuisiko sekaan uusi Hougen? Mistä se olisi kotoisin ja ketä vastaan se taistelisi: Gin, Weed, Orion vai aivan uusi sukupolvi? Olisiko tämä omaa unelmaasi vai voisiko Takahashi oikeasti tehdä sellaisen pahiksen? Suunnittele pahis ja kerro siitä.

Aihe on hyvin mielenkiintoinen ja se laittoi minut miettimään melko laajastikin asiaa. En ole itseasiassa ennen miettinytkään unelmapahistani, tietenkin välillä on käynyt mielessä ajatuksia "miksi jotain hybridejä?" tai vastaavaa, mutta itse pahista en ole lähtenyt suunnittelemaan.

Koska Akakabuto on yksi lempivihollisistani, ajatus karhusta nousi ensimmäisenä mieleen. Karhujahan ei ole nähty sitten Suuren taistelun vihollisina, lukuunottamatta Weed-mangan lopussa ilmaantuvia hybridejä, jotka ovat jää- ja ruskeakarhun risteytyksiä.
Ajatus Akakabuton jälkeläisestä olisi mielenkiintoinen, koska Akakabuto itse kiehtoo minua vihollisena juuri siksi, että se on niin massiivinen ja hengenvaarallinen. Hougen lähinnä aiheuttaa päänpudisteluja, koska minusta se on liian ylivoimainen vihollinen koiraksi. Karhussa on jotain vastusta jo senkin vuoksi, että se on suurempi peto kuin koirat itse. Lisäksi Akakabuton ajatukset ovat pimennossa sen vastustajille, jonka vuoksi se on arvaamaton eikä sen liikkeitä voi ennakoida ainakaan siten, että kliseisesti pahis kertoisi hyviksille suunnitelmastaan, jolloin hyvikset lopulta voittaisivat sen.
Punaselkäinen, aggressiivinen ja suurikokoinen karhu olisi voinut palata kostonhimoisena Kaksoissolaan. Olisi hieno nähdä karhun menneisyydestä, missä se kasvoi ja keräsi voimia. Kenties se olisi paennut ihmisiä emonsa kanssa ja elänyt piilottelemalla elämänsä ensimmäiset vuodet? Olisi erilaista nähdä karhuista sellainen herkempi puoli, esimerkiksi miten karhuemo suojelisi pentuaan tai osoittaisi sille äidinrakkauttaan. Karhut kun on leimattu Gingassa paholaisiksi ja kylmiksi tappajiksi. Hopeanuolessa orvot karhunpennut osoittivat ikäväänsä kuollutta emoa kohtaan, mutta siihen se sitten jääkin.

Hahmo olisi hyvä tuoda Weediin, kenties Hougenin jälkeen. Se saisi kuulla Ginin pojan voittaneen terrorisoivan koiran ja tämän joukot, jolloin sen kostonhimo heräisi ja se lähtisi Kaksoissolaan, Oun vuorille.
Mikäli tällainen hahmo olisi ollut Weedissä, olisi se ollut hieno päävastus Ginille, joka olisi vaikka kuollut taistelun lopuksi. En halua Ginin kuolevan jonkun tavallisen rakin hampaisiin ja Akakabuton, vanhan verivihollisen, jälkeläinen olisi tunteita herättävä ja varteenotettava vastus. Gin pääsisi viimeiseen taisteluun karhukoirana karhua vastaan ja Weedin sukupolvi näkisi, miksi Giniä pidetään niin legendaarisena. Kenties jopa Gin onnistuisi kaatamaan kyseisen vastustajan, en haluaisi Weedin tekevän sitä. Weed ei edusta minulle niinkään itse karhukoiraa, eihän se ole koskaan niitä vastaan taistellutkaan (paitsi hybridejä, mutta ne ovat asia erikseen).


Jos taas pitäisi miettiä koiravihollista, mieleeni nousivat ajatukset akitasta tai Weedin pettäjästä. Akitavihollinen olisi mahtava nähdä, sillä akita on saanut melko hyvis-kuvan Gingassa. Kaikki akitathan taistelivat Akakabutoa vastaan ja tuntuu, ettei Hougenin laumassa ole yhtäkään karhukoiraa, ainakaan tunnetusti. Akita on lempikoirarotuni ja rodulleen ominaisesti se on ylväs ja arvonsa tunteva. Kenties kaikki akitat olivat sen verran viisaita, eivätkä liittyneet Hougenin laumaan. Tai sitten he halusivat seurata Giniä, joka rotua edustaa.

Akitat ovat vahvoja koiria ja sellainen vihollinen olisi hieno nähdä Gingassa. Hougen oli tanskandoggi ja siten kookas ja voimakas, akita voisi olla pienempikin kuin jotkut koirista, mutta silti näitä vahvempi. Olisi ehkä mielenkiintoisempaa, jos vihollinen osaisikin "karhukoirien suvun iskun": Zetsu Tenro Battogan. Vaikkei battoga olekaan Ginin suvun oma isku, on se vähän leimattu sellaiseksi ja siksi voisi olla shokeeraavaa, että vihollinen osaisikin heidän erikoisiskunsa. Luin kuitenkin, että Orionissa sitä on alettu opettamaan tavallisille rivijäsenille. Tässä tapauksessa se ei toimisi, koska isku menettää arvonsa eikä se ole enää niin mahtava ja ainutlaatuinen.

Weedin pettävä laumalainen olisi myös hieno käännekohta. Ensimmäiseksi mieleeni nousivat Jerome ja Tesshin. Jerome ei kuitenkaan välttämättä toimisi, sillä tuntuu, että hahmo on välillä liiankin omistautuva Weedille. Tesshin sen sijaan olisi hieno vastustaja, sillä se kohtaisi taistelukentällä kaikki vanhat toverinsa: Ginin, Mossin, Akamen... Olisi dramaattista, että Ohun laumaan otettu, hylätty pentu nousisikin heitä vastaan.
Lisäksi pidän ajatuksesta siinä mielessä, että kogat tosissaan olivat aluksi vihollisia. Minua itseäni harmittaa, että kogat vaihtoivat puolta niinkin helposti ja suostuivat elämään Akamen kanssa samalla puolella, vaikka olivat ennen verivihollisia. Tesshin on sitä paitsi taitava taistelija ja ninjakoirana siitä olisi enemmän vastusta. Akame saattaisi hoidellakin tuon, mutta ikä painaisi varmasti päälle. Tesshin on nuori ja hyvässä kunnossa. Sen mukana myös kogat voisivat vaihtaa puolta ja he käännyttäisivät joukkoihinsa muitakin koiria.

Liian paljon hyviä pahisehdokkaita, mutta kärkeen pääsevät Akakabuton jälkeläinen ja petturi-Tesshin. Myös paha akita olisi hienoa nähdä, koska tällä hetkellä se on enemmänkin sellainen hyvisrotu.


5 kommenttia:

 1. Oikein hyviä ajatuksia ja juuri Akakabuton jälkeläinen pahiksena olisi kova juttu sarjalle. Hyvisten puolella on nimenomaan paljon seuraajia edeltäjiensä jälkeen, kun taas vihollisten puolella ne ovat yksittäisiä ja mitään tällaista suhdetta ei ole.

  En pidä mitenkään erityisesti Kogista, mutta olen masentunut siihen millainen tilanne niiden suhteen on etenkin Orionissa. Sen vuoksi asiaa voisi herättää juuri tuolla tavoin kuten mainitsitkin. Aika jännää kun muistelee GNG:n sotureiden Kogien kohtaamista ja sitten miettisi mitä se olisi myöhemmin, tosin välttämättä samaa vaikutelmaa ei saataisi, mutta väliäkö sillä. (Kun kerta kohdataan karhutkin, hybrideinä tosin)

  Monet toivovat vahvaa akitaa ja en ihmettele sitä yhtään. Yhteen väliin Masamunen sanottiin olevan sekarotuinen akita, mutta näköjään kun tarkistin niin asia on kumottu. Mielenkiintoinen ajatus silti sinänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihollisilla ei tosiaan ole mitään suhteita eikä karhuja nähdä enää Hopeanuolen jälkeen, lukuunottamatta hybrideja. Herää kysymys, että tappoivatko ihmiset ja koirat ne ikään kuin sukupuuttoon heidän alueeltaan vai lähtivätkö ne pois? Entä oliko niitä edes niin paljoa kuin vain Akakabuton alaiset?

   Kogat ovat aina olleet itselle semmoinen parempi klaani kuin igat, ehkä niiden kannibalismin ja pahismaisuuden takia. Pidän myös kogien poikkeavasta ulkonäöstä, niillä kun on pieni harjatupsu päässä. Olen saanut sellaisen vaikutelman, että kogat ovat vain "tylsistyneet ja heikentyneet" mitä pidemmälle sarja on mennyt. Enää ne eivät tunnu taitavilta shinobeilta, vaan normaaleilta koirilta.

   Masamunen rodusta en olekaan kuullut, mutta toivon, ettei se ole akita. Ihan jo siksi, että hahmon ulkonäkö huivineen ja säärystimineen on lähinnä naurettava. Lisäksi ne hiuskiehkurat...

   En oikein pidä nykyisestä Takahashin tyylistä, koska koirat eivät tunnu olevan enää niin yksityiskohtaisia ja karhutkin näyttävät todella rumilta verrattuna Hopeanuolen aikaisiin piirrustuksiin. Tuolla tyylillä en ehkä haluaisi nähdä Akakabuton jälkeläistä, mutta tämä vain sellaisena sivumainintana.

   Poista
  2. Niinpä, toisaalta Akakabuton kukistuminen mahtina voisi juuri pelästyttää karhut pois. Vielä kun alueesta tehtiin koirien paratiisi, pelättäisiin oman pään ja nahan puolesta.

   Ja sen verran vielä, että yllä oleva Kaksoissolan linkki ei toimi.

   Poista
  3. Niin, onhan siinä tuokin mahdollista.

   Aijaa! Kopioin sen kyllä tietääkseni ihan oikein, mutta ei näytä joo toimivan. Kiitos ilmoituksesta, nyt on korjattu!

   Poista
 2. Akakabuton jälkeläinen voisi olla mielenkiintoinen, mutta sen pitäisi erota jotenkin Akakabutosta, jotta se ei olisi toistoa.

  VastaaPoista