perjantai 28. maaliskuuta 2014

GDW: Lempihahmoni animessa

Weedissä lempihahmoja ei ole niin paljoa kuin Hopeanuolessa, koska osa Hopeanuolen legendoista on yhä edelleen jatko-osassakin lemppareitani. Lisäksi Weed-manga eroaa huikean paljon animesta pitkän pituutensa ja suurien hahmomääriensä takia, joten päätin pitää tämän postauksen pelkästään animehahmoissa. Mangahahmoista teen jossain vaiheessa, kunhan pääsen julkaisutahtiin kiinni ja tutustumaan vähän paremmin näihin uusiin hahmoihin. Tähän postaukseen olen valinnut animesta viisi hahmoa.
Hahmot eivät kuitenkaan ole paremmuus- vaan aakkosjärjestyksessä!

Genba


Hougenin pikkuveli, Genba, on yksi lempivihollisistani Weedissä. Olen aina pitänyt suurista koiraroduista ja tanskandogit ovat komeita koiria. Pidän siitä, että Hougen ja Genba ovat samanvärisiä ja samankaltaisia, vaikkakin Genbasta pidän luonteen puolesta paljon enemmän, kuin Hougenista.
Luonteeltaan Genba ei ole yhtä raaka ja ääliömäinen kuin isoveljensä ja siksi pidänkin tästä. Genba ei ole yhtä itserakas ja se osaa käyttäytyä rauhallisesti. Pidän paljon koiran reaktioista tämän valloittaessa Gajoun tiikerikoirilta. Tämä puhuu rauhallisesti ja vaikka Kurotora laukoo mauttomia herjauksiaan, Genba vain kurtistaa kuonoa. Hougen olisi tuossa tapauksessa hyökännyt etunenässä kaikoirien kimppuun silmittömässä raivossa.

Genban kohtalo on koskettava, sillä aivovaurion saanut koira hyökkää jopa veljensä kimppuun. Hougen tekee kuitenkin raskaan päätöksen ja tappaa veljensä. Omalla tavalla tämä veljesrakkaus on hienoa, sillä siinä näkee, että tämä veljeskaksikko kuitenkin välitti toisistaan enemmän kuin mistään muusta.

Jerome


Ammattitappajien johtaja on ollut lempihahmoni siitä lähtien, kun anime ilmestyi. Olen pitänyt saksanpaimenkoirista pienestä pitäen ja ehkä sekin on osasyy, miksi pidän kyseisestä hahmosta. Tärkein asia on kuitenkin Jeromen luonne.
Jo sana "ammattitappaja" saa hahmon kuulostamaan siistiltä. Jerome on luonteeltaan rauhallinen ja määrätietoinen, mutta samalla vähän (liiankin) uhrautuva. Onneksi animessa kuolemisen tahto ei ole yhtä suuri kuin mangassa.

Yhdestä asiasta en niinkään pidä Jeromessa ja se on Weedin ylenpalttinen jumaloiminen. Tuntuu, että Jerome on joka asiassa Weedin puolella ja pyrkii vain suojelemaan tätä. Siksi en pidä animen lopustakaan, pääasiassa siksi, että se ei seuraa ollenkaan mangan juonta, mutta myös Jeromen uhrautumisen takia. Myös luodin jättäminen jalkaan oli typerä veto, luulisi, että viisas ammattimurhaaja osaisi harkita asioita vähän paremmin.
Pääosin hahmo on kuitenkin mielenkiintoinen ja varsinkin ammattitappajien murhaaminen oli ovela veto, pidin paljon tästä, sillä silloin Jerome katkaisi napanuoransa Weediin ja teki sen mitä pitikin.

Kaibutsu


Toinen lempipahikseni animessa. Kaibutsu on hyvin erilainen hahmo muihin verrattuna, pääosin geenimanipulointinsa takia. Olen aina pitänyt hahmoa mielenkiintoisena pahiksena ja tykästyin siihen aika nopeasti.

Kaibutsun pimeä menneisyys aiheuttaa kylmiäväreitä ja jälleen saamme nähdä ihmisen pahuuden. Varsinkin hirviön ja Jeromen suhde on hyvin erilainen ja pidän siitä, että Kaibutsu epäröi hetken aikaa Jeromen tappamista - olihan tämä ainut, joka yritti tukea koiraa geenimanipulointien aikana.
Kaibutsusta kiintoisan tekee myös sen ulkonäkö, joka on melkoisen karu: leijonanharjas, paljas kohta rinnassa, kivikova iho ja kettingit reisissä. Se on myös paljon suurikokoisempi kuin tavalliset koirat.
Kaibutsun motiivi tappamiseen on hyvä - se vihaa ihmisiä ja kysyy Jeromeltakin, miksi tämä tottelee näitä. Hahmo aiheuttaa hieman sääliäkin, niin menneisyytensä kuin nykyhetkensä takia.

Kaikista paras asia on, että Jerome vielä muistelee kuollutta hirviötä ollessaan koskessa, lähellä kuolemaa. Se on hyvin koskettava kohtaus ja kertoo, että joku oikeasti välitti tästä.

Kyoshiro


Rääväsuinen huligaanilauman johtaja ei ole aina ollut lempihahmoni, juurikin lapsellisuutensa takia. Pidin Kyoshiroa ärsyttävänä ja naiivina, mutta nykyään olen alkanut pitää tästä enemmän. Nuoresta iästään huolimatta hän on melko hyvä johtaja ja pidän siitä, miten tämä kyseenalaistaa Weedin päätökset ja on valmis vaikka tappelemaan tätä vastaan.

Kyoshiron arvet kertovat kovasta elämästä ja ne sopivat hyvin hahmon rooliin ja kuvaan. Nuori koira, mutta paljon kokenut. Välillä Kyoshiron kiukunpuuskat saavat pyörittelemään silmiä, mutta tämä on silti lopulta kunnon koira. Omistautuneisuus Ginin pelastukseen oli hienoa ja rohkeaa, sillä Kyoshiro oli valmis vaikka kuolemaan pelastaakseen ylipäällikön.
Mielenkiintoinen hahmo, joka selkeästi kasvoi ja kehittyi animen aikana.

Tesshin


Kogajohtajan adoptoitu poika, Tesshin, on ollut lempihahmoni animen alusta asti. Odotin innokkaasti hahmon saapumista sarjaan, sillä olin lukenut tästä Hopeanuoli.comin mangahenkilöiden esittelyistä.

Tesshinistä pidän eritoten sen kogaveren takia. Myös ulkonäkö on hieman erilaisempi kuin muilla kogilla, niin kuin Kurojakillakin, joka on plussaa. Tesshin on vain vähän tylsän harmahtavan värinen, kuten muutkin Weed-animen kogat, joiden punainen turkki on vaihtunut likaisen harmaanruskeaan.
Pidän paljon Tesshinin taistelutyylistä, siinä korostuvat ninjan ketteryys, mutta silti siinä on mukana myös voimaa. En pidä hahmon tavasta osata "Zetsu Tenro Battoga", koska sekin on pelkkä (outo) kopio. Oli hämmentävää nähdä hahmo loikkimassa puunoksan kimppuun ja pikemminkin tästä taidosta tulee mieleen Neck the Killing kuin Zetsu Tenro Battoga.

Minusta on harmi, ettei Tesshin käyttäytynyt aggressiivisesti Weediä kohtaan animessa, toisin kuin mangassa. Oli kuitenkin kiva, ettei koga juossut heti Weedin joukkoihin vaan yritti ensin yksin pelastaa ylipäällikön ja vasta Ginin käskyn jälkeen Tesshin liittyi Weedin joukkoihin.

Kuka on sinun lempihahmosi GDW-animessa?

3 kommenttia:

 1. Genban rauhallisuus on hieno ominaisuus Hougenin luonteen rinnalla, mutta minua harmittaa osittain hahmon tyhmyys eli Genba ei kykene ajattelemaan asioita välttämättä pidemmälle ja johtajalta haluaisin ns. parempaa lauman hallitsemistakin.

  Weedin jumaloiminen se vasta mangassa korostuukin. Manga onnistui pudottamaan Jeromen omista suosikeistani arvostelemisellaan ja mangassa vasta koiran ristiriitaiset motiivit alkoivat todella häiritä. Animen Jerome ei ole kuitenkaan hullumpi.

  Pidän myös Kaibutsusta, mutta minua on jäänyt häiritsemään se, että olisin toivonut hahmon esim. siirtyvän eteenpäin kostoaikeissaan, Ohussa tuli kupattua aivan liian kauan, mutta toi alueelle kuitenkin omat haasteensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Jeromen pisteet vähenivät minunkin silmissä, kun mangaa aloin lukemaan. Se ainainen kuolemisentahtokin ärsyttää, mutta siksi teinkin erikseen lempihahmot animesta.

   En nyt tiedä Kaibutsun suhteen, mihin sen olisi pitänyt siirtyä? Ihmiset kuitenkin ryhtyivät kaatamaan koiria Ohussa, joten olisi ollut vain ajan kysymys, kun Kaibutsu olisi päässyt hyökkäämään niiden kimppuun. Näkisin, että se vähän houkuttelikin ihmisiä vuorille, jotta pääsisi itse kostamaan. Hyviä ajatuksia kuitenkin.

   Poista
 2. minä tykkään GDW:ssä Smithistä,Kagetorasta,jeromesta,Ginistä ja Weedistä.

  VastaaPoista