maanantai 13. kesäkuuta 2016

The Last Wars, luku 52

The Last Wars jatkuu taas tällä viikolla ja nyt olisi vuorossa jo luku 52! Yli vuodenhan sarjaa on jo julkaistu, aika menee nopeasti.

Pics © Mako, thank you very much!
Translation © Bebop, thank you very much!


Luvun aloituskuva, "Kuolettava pako vankilasta"


Orion tajuaa, että Nokizarun klaani on kuollut. Hän sanoo Unsaille, että tämän takia Unsain olisi pitänyt lähettää Orion asialle, koska silloin hän olisi kuollut eikä Kenshin. Unsai käskee Orionin olla puhumatta sillä tavoin kuolleiden edessä.


Yhtäkkiä Unsai alkaa itkeä. Orion ja Andy ovat järkyttyneitä.

"Sinä ja Kenshin olette kuin yksi ja sama", Unsai sanoo sydäntäsärkevästi. "Näin käy, kun minun käskyjäni ei noudateta. Mutta Kenshin tiesi näin käyvän, hän teki tämän rakkaudesta ystäviinsä, niin kuin sinäkin olisit tehnyt. Kenshin uhrautui, jotta hän löytäisi Monsoonin heikkouden."
Orion: "M-mitä?! Hän etsi vihollisen heikkoutta..."


Unsai: "Niin. Kenshinin ansiosta tiedän nyt Monsoonin heikkouden!"


Koirat ovat hämmästyneitä Unsain sanoista.
Unsai: "Nyt kun olet täällä, Orion, voimme varautua armeijamme kanssa verilöylyyn."
Orion: "Tätä minä juuri tarkoitan! Ouun armeijan pitää näyttää niille raakalaisille kuka määrää!"


Gennai kysyy sitten Unsailta, mitä he tekevät entisten Ouun sotureiden suhteen. Orion tuijottaa tätä kysyvästi ja Gennai kertoo, että soturit on vangittu kivenlohkareista tehtyyn vankilaan. Unsai sanoo, että heidän tulee jättää muut vankilaan, sillä he ovat enemmän turvassa siellä. Orion on järkyttynyt siitä, että sen tovereita on vankina ja se lähtee juoksuun.


Muut huutavat Orionin perään, mutta Orion, Andy ja Bon juoksevat vankilan luokse.
Orion kurkistaa kivien välistä sisälle: "Kuka siellä on? Haloo, onko siellä ketään? Keitä siellä on?!  .... Vastatkaa minulle!"

Sisällä on koiria, mutta ne eivät liiku.


Vankilan sisältä leijuu vahva kalmanhaju. Andy ja Orion yrittävät erottaa ruumiit pimeydestä ja toteavat, että sisällä on kolme ruumista. Kuolleet koirat näyttävät omiin silmiini Lydialta, Jaguarilta ja Musashilta, vaikkakin etualalla olevan koiran häntä näyttää tuuhealta..


"Unsai-herra, he ovat kaikki kuolleet!"

Orion on vihainen, koska Unsai valehteli soturien olevan turvassa vankilan sisällä. Gennai toteaa, että Orion ystävineen näkee vain harhoja.
Bon tuhahtaa ärsyyntyneenä: "Ette ikinä edes varmistaneet, että he ovat hengissä, senkin idiootit! Tämä ei ole oikea aika pelleilylle!"


Samassa muut tajuavat, että nuoret eivät vitsaile ja he juoksevat myös vankilalle.

"Onko siellä todella kolme ruumista?"
"Minne muut sitten menivät?!"
"En näe Vanhinta, Tesshiniä tai Jeromea, en ketään!"

Unsai ja muut sanovat, että heidän tarkistaessa sisällä oli suurinosa Ouun armeijan koirista, mutta nyt siellä oli vain kolme ruumista.


Koirat ovat neuvottomia. Lopulta Kawasemi kuitenkin ehdottaa, että elossa olevat soturit olisivat paenneet ja jättäneet ruumiit jälkeensä. Samassa Sirius ja Andy löytävät johtolangan ja huomaavat kivien välissä aukon, josta koirat ovat ryömineet ulos.


Samaan aikaan yksi mäyräkoirista auttaa vahingoittunutta Hookia pakoon vankilalta. Hook on hyvin väsynyt eikä se jaksaisi liikkua.

Mäyräkoira: "Hyvä Hook-herra, pystyt siihen! Voimme vielä saavuttaa muut!"
Hook: "Tiedän...mutta älä minusta huolehdi. Sinun tulisi auttaa nyt muita ensisijaisesti."
Mäyräkoira: "Mitä sinä oikein puhut?! Älä tuhlaa voimiasi valitukseen! No niin, anna minun auttaa sinua, jotta pääsisit kävelemään."

Mäyräkoira pujahtaa Hookin vatsan alle ja yrittää pidellä tätä pystyssä, sillä Hookin takajalat eivät kanna kunnolla.

Mäyräkoira: "Parempi?"
Hook: "Kyllä... Kiitos Mole..."


Mäyräkoira: "Oikeastaan olen Molen serkku, Hank."
Hook: "Oh..! Anteeksi! Kiitos avusta, Hank."
Hank: "No niin, laitetaan nuo jalat toimintaan! Älä vedä niitä perässäsi."
"Ymmärrän..."

Hook huomaa sitten jonkun katselevan heitä takana pusikoissa.
Hank: "Tsk, he seuraavat meitä... Älä liiku liian nopeasti."
Hook ajattelee tuntemattomien hahmojen olevan koiria, jotka ovat paenneet vankilasta, sillä he tulevat samasta suunnasta. Hank kuitenkin tyrmää tämän ajatukset, sillä mäyräkoirat eivät jättäneet ketään taakseen. Hook ei ole kuitenkaan kovin varma asiasta.


Hank tuhahtaa turhautuneena: "Montako kertaa minun pitää sanoa, etteivät he ole Ouun väkeä?!"
Hook: "Anteeksi, Mole..."
Hank jatkaa entistä turhautuneempana: "Olen Hank!"

Hookin voimat ehtyvät ja se lösähtää makuulleen maahan.


Pari muuta mäyräkoiraa saapuu kaksikon luokse ja Hank kertoo heille, että heidän perässä on vieraita koiria, joten heidän tulee kiirehtiä.


Samassa seuraajat paljastavat itsensä: he ovat Sirius, Orion ja Rigel! Hank on hämmentynyt ja kysyy, ovatko he Hookin ystäviä. Hook ei tiennyt kolmikon olevan heidän perässä ja hän kertoo Hankille heidän olevan Weedin poikia. 
"Heh, olette te aika nulikoita!" Hank toteaa naurahtaen heidän säikähdettyä Weedin poikia.


Hook kertoo pojille, että he todella tarvitsevat heitä ja Unsain joukkoja. Sirius lupaa, että he huolehtivat asioista ja kysyy, missä muut ovat. Muut ovat menneet jo edeltä omaa tahtia, mutta Kurotora on yksi hitaimmista ja hän makaa haavoittuneena maassa, kuitenkin yhä elossa.


Koirat ovat joutuneet etenemään hitaasti, sillä ne ovat olleet heikkoina haavojen ja nälän takia. Niiden jalat tuskin kantavat, sillä vankilassa ei ole ollut tilaa liikkua ja koirat ovat kököttäneet paikallaan koko ajan.

Tesshin: "Hyvä että tulitte, Orion, Sirius... Olemme odottaneet teitä."
Kogien Vanhin: "Ooh, Unsai-herra! Ettehän ole haavoittunut?"
Unsai: "En, olen hyvässä kunnossa, parahin Vanhin. Kerron sinulle kaiken myöhemmin ajan kanssa."
Vanhin: "Muuten, tiedätkö mitä Akamelle on tapahtunut? Oletko kuullut hänen palanneen vielä?"


Akame oli samaan aikaan vielä matkalla takaisin.
Akame ajattelee: "Tämä on käsittämätöntä, Kurojaki... Sinun julma aseesi aiheutti niin paljon tuskaa niin monille.. Ja nyt aion käyttää sitä pelastaakseni ystävieni hengen!"

Kenshin siis todella sai uhrautumalla selville Monsoonin taktiikan! Toivottavasti Unsai kertoo sen pian, koska olen kiinnostunut tästä. Omaan silmään kun Monsoonin taktiikka näytti lähinnä siltä, että se hyökkää yllättäen päälle täydellä voimalla, yrittäen käyttää vasenta etutassuaan vihollisiinsa.

Toivottavasti koirat pääsevät nyt oikeasti jonnekin turvaan. Ihan yllätyin siitä, että Orion ei marssinut takaisin kalliolle haastamaan Monsoonia kostaakseen nokizarujen kuoleman. Koiratkin olivat näköjään päässeet aika lähelle vankilaa tai sitten sieltä oli oikeasti vain muutaman sadan metrin matka kalliolle, jonne karhut jäivät. Kuvittelin sen olevan paljon kauempana. Ennen kaikkea jäin kuitenkin miettimään minne karhut jäivät. Ne päästivät koirat menemään, mutta olisin kuvitellut, että ne olisivat lähteneet itsekin jonnekin ja minnes muuallekaan kuin vankilalle nauttimaan koira-ateriaa?Saa nähdä nähdäänkö niitä nyt vähään aikaan ollenkaan, jos koirat pääsevät kokonaan turvaan jonnekin.

Uusi hahmo sai nimen! Hank on siis Molen serkku, mutta muiden mäyräkoirien sukulaisuutta ei ole vielä missään mainittu. Jotkuthan sanoivat niiden olevan Molen poikia, mutten koskaan ajatellut niiden olevan ainakaan poikia, vaikka jotain sukua ne Molelle saattaisivat ollakin. Hank vaikutti oikein pieneltä ja pippuriselta tyypiltä, sillä meni oikein hermo Hookiin, joka houraili vain Molesta koko ajan.

Ihanaa, että Akame muistaa Kurojakia! Vaikka kaksikko olikin verivihollisia keskenään, on Akame aina tietyllä tavalla kunnioittanut Kurojakia. Tämähän omistautui tehtävälleen täysin sydämin ja kuoli suorittaessaan pyhää tehtävää ja Akame on kutsunut tätä oikeaksi shinobiksi. Toivottavasti Tesshin saisi käyttää sirppiä ja tämä muistelisi jotenkin isäänsä, vaikkei Tesshin tätä välttämättä niin hyvin muista.

Seuraava luku ilmestyy 17.6.

7 kommenttia:

 1. Hieno luku kiitos tästä olet paras :)

  VastaaPoista
 2. Minua vähän mietityttää tuo lydia eihän sitä sanottu että se on kuollut vai sanotaanko siinä jossain mutta luulen että daisuke pelastaa jotenkin lydian koska se saattaa olla tajuton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Lydia on vahvistettu kuolleeksi jo tarinan alussa, silloin kun karhu iski sitä selkään ja halvaannutti tämän. Ei mennyt kauaa kun Lydia sitten lopulta kuoli vammoihinsa.

   Poista
 3. Okei selvä juttu mutta nyt rupesin taas ajattelemaan tuon monsoonin heikkouden tilanne luulen että kenshin ajatteli ennen kuin se kuoli niin moonsoonin oikea etu tassu saattaa olla heikompi ja sitten sen vasen etu tassu on hitaampi vaikka se on myös vahvempi kuin sen oike etutassu.

  VastaaPoista
 4. Jotenkin tunsin myötähäpeää Orionin puolesta, kun Unsai oli sanonut että nyt varaudutaan kunnon verilöylyyn ja Orion tokaisee tyyliin "Sitä tässä olen yrittänyt jankuttaa, mutta eipä kuunneltu". Just tuollainen sävy tuli Orionin replasta mieleen. Unsai kai tarkoitti, että nyt tulee verilöyly, kun koirat on päässyt pakenemaan ja alkavat laittaa karhuille kampoihin, mutta Orion tulkkasi ilmeisesti tämän puhtaana verimättötappeluna, jossa karhut raadellaan kilon kappaleiksi. Toivottavasti Weed toipuu ennen kuin hyökätään tosissaan karhujen kimppuun, olisi kiva nähdä, miten Weed reagoi kun näkee poikansa hyökkäävän murhamielessä Monsoonin kimppuun, estäisikö Weed Orionia kuten silloin, kun Orion oli hyökätä Masamunen kimppuun, ja vielä saarnaisi Orionille, että edelleenkään Ouun sotureiden moraalina ei ole päätön tappaminen. Vai toteaisiko Weed, että nyt ei aivan kaikkea voi antaa anteeksi, etenkin kun niin moni on kuollut, olkoonkin, että Monsoonilla oli syy verityöhön.

  VastaaPoista
 5. Tuleeko 53 luku pian? :)

  VastaaPoista