lauantai 28. toukokuuta 2016

The Last Wars, luku 50

Tästä eteenpäin The Last Wars -luvut eivät tule olemaan jatkossa kokonaisia täällä. Nihonbungeisha on valittanut kokonaisten lukujen jakamisesta Punaiselle jättiläiselle ja tämän myötä tulen poistamaan kokonaiset luvut. Aion julkaista luvuista irrallisia kuvia niin, että ne eivät muodosta kokonaisia sivuja. Vanhatkin luvut tullaan muokkaamaan, kunhan saan aikaa ja jaksamusta sille.

Pics © Mako, thank you very much!
Translate © Bebop, thank you very much!


Luvun aloituskuva.
"Kenshin, liittolainen, on kuollut! Selviääkö Unsai hengissä?"


Monsoonin isku kohdistuu Unsaihin, mutta tämä ei hievahdakaan.


Karhu astuu suoraan Unsain pään päälle!


Shion kuitenkin tajuaa jotain...


...sillä Unsai nykäisee päänsä pois Monsoonin varpaiden välistä! Hän onnistui välttämään kynnet.


Karhut eivät voi uskoa tapahtumaa ja kyselevät toisiltaan, mitä juuri tapahtui. Bob on myös hämmästynyt siitä, kuinka nopeasti Unsai onnistui väistämään kynsiä niin, etteivät ne osuneet tätä päähän.


Unsai nostaa katseensa Monsooniin ja puhuu: "Sinä olet täysin sen demonin kaltainen... En aio sallia sitä, että saastutat tämän maan läsnäolollasi!"


Unsain puhuessa viileä kevättuuli puhaltaa koiria kohti Monsoonin vereltä haisevan hengityksen hajun.


"Se oli aivan kuin monsuuni!"
Takahashi tarkoittanee tällä lähinnä sitä, kuinka tuulen voimakkuus ja lämpötila vaihtuu nopeasti, eikä meille tuttua monsuunia, joka sisältää rankkasateita ja myrskyjä. Japanilaisille monsuuni kuvastaa tuulen äkillistä muutosta.


Monsoon puhuu: "Jatkamme sotaa niin kauan kuin he (koirat) ovat täällä!"


Bob yrittää lannistaa Gennaita: "Älä tee mitään typerää! Te hävisitte tämän sodan aikoja sitten! On liian myöhäistä yrittää kostaa... Mitä te toivotte saavuttavanne sillä?"
Gennai tiuskahtaa: "Älä yritä neuvotella kanssani! Tällä tavalla me kohtaamme kohtalomme!"


Bob tajuaa, että hänen on kerrottava Monsoonille, etteivät koirat aio antautua. Hän aloittaa: "Herra Monsoon, kuunnelkaa minua...!"


Bob on saattanut saada uuden neuvotteluidean ja hän kysyy Monsoonilta miten he toimivat.


Yhtäkkiä Unsai tarttuu Kenshinin kaulasta kiinni.


Monsoon: "Sinä senkin pieni idiootti! En aikonut syödä häntä! Älkää antako vanhan koiran viedä häntä!"


Monsoon yrittää lyödä Unsaita, muttei osu. Koirat rikkovat viimein piirityksen.

Ouun koirat juoksevat eteenpäin kohti Unsaita. 
Karhut juoksevat koiria kohti: "He aikovat silti hyökätä! Napataan heidät!"


Unsai käskee muita pysymään siinä missä he ovat. Hän ei halua, että kukaan muu joutuu karhujen iskuetäisyydelle. Myös karhut pysähtyvät, kun Monsoon siirtää etutassun niiden eteen.


Monsoon: "Päästäkää heidät menemään. He tulevat vielä takaisin ja sitten saamme suuren määrän ruokaa, hahaha!"


Yksi koirista kysyy: "Entä Kenshinin sotilaiden ruumiit? Jos me jätämme ne tänne, heidät syödään!"
Unsai: "Emme voi tällä hetkellä tehdä mitään."


Monsoon käskee Bobin kertoa koirille vielä yhden asian, ennen kuin nuo lähtevät.


Monsoon: "Hahahaha! Minä odotan sinua, vanhus!"

Olipas ovela Unsai, vanhasta ninjakoirasta löytyy potkua! Karhut eivät nähtävästi todellakaan odottaneet sitä, että Unsai voisi jotenkin välttää murskautumisen kuoliaaksi.

Tässä luvussa ei paljoa tapahtunut, mutta koirat pääsevät nyt lähtemään pois karhujen luota ja toivottavasti seuraavassa luvussa näytetään myös muiden hahmojen puuhia. Kiinnostaisi tietää, mitä Reika, pennut ja Tonov tekevät tällä hetkellä, piilottelevatko Cross, Sunny ja Maru edelleen talon alla ja ovatko koirat päässeet pakenemaan vankilasta. Katsotaan, lähtevätkö karhut nyt takaisin vankilalle ja onko siellä edelleen pako kesken vai ovatko kaikki livahtaneet pois. Sen jälkeen Monsoonia varmaan harmittaa, kun päästi koirat pakoon, vaikka päästikin ne sen takia, että ne tulevat sitten takaisin suuremmalla joukolla, mikä meinaa taas enemmän ruokaa karhuille.

Edelleen minua harmittaa vähän Kenshinin kuolema, mutta saa nähdä, oliko tämän kuolemasta mitään hyötyä ja oppiko Unsai mitään karhuista. Ja yllättäen nobody-sivuhahmojen, Fuyuonin ja Hiromitsun, ruumiit jätettiin karhuille syötäväksi.

Seuraava luku ilmestyy 3.6.

11 kommenttia:

 1. Ei haittaa ollenkaan, että kuvat ovat pieniä, koska nuo käännökset ovat parhaimmat suomikäännökset mitä on! Vau! Kiitos paljon Yuriko! :3
  ~Miuku

  VastaaPoista
 2. Niin kiitos oikein paljon noista käännöksistä kun sitten suomi mangoissa olisi samanlaiset käännökset mutta tuosta äskeisestä juonesta mitä unsai teki niin luulen että se yritti etsiä monsuunin heikkouksen ja mitä se niistä karhuista ajattelee niin se luulee että ne yrittävät vain kostaa heidän isänsä akakabutonin kuoleman ja laittaa heidät kärsimään teoistaan näin minä ainakin luulen niin.

  VastaaPoista
 3. Kas kun Nihonbungeisha ei jo aikaisemmin valittanut kokonaisten sivujen julkaisemisesta. Ymmärrän kyllä kannan hyvin, sillä ainahan tuollainen kokonaisten sivujen julkaiseminen on tekijänoikeusrikkomus. Uru tästä laatikin hyvän pohdinnan aiheeseen liittyen.

  http://kaksoissola.blogspot.fi/2015/06/mista-voi-lukea-ginga-last-warsia.html

  No, kunhan tulee edes jotain tiivistelmää luvuista, ihan kiva, pysyypähän kärryillä tarinasta, mitä Orionin aikaan ei pysynyt, ainakin itse tipahdin alun jälkeen kärryiltä. Siksi odotankin innolla Orionin ensimmäistä pokkaria. Ja tietty GtLW:täkin, jos se saadaan Suomeen, toivottavasti nyt ei tyritty pahasti. (Toisin sanoen luvat suomentamiseen ei kariudu lukujen julkaisemisen takia.)

  Unsain selviytyminen täpärästi Monsoonin kynsiltä toi ieleen tässä kuussa julkaistun Weed-pokkarin luvun, jossa karhun kynnet näyttivät lävistävän Hiron, mutta Hiro olisi kiilautunut karhun varpaiden väliin.

  Heh, viimeisessä kuvassa olisi yhtä hyvin voinut olla Akakabuto, joka uhittelee Goheille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nihonbungeisha taisi vasta nyt löytää tiensä blogiin ja kansainväliselle foorumille, eli siksi eivät ole valittaneet. Ja tosiaan ei suomennos tästä vaaraannu, sillä Antti Valkama Puniksesta ihan itse sanoi, että heille on periaatteessa ihan sama vaikka näitä jaetaan, ei suomijulkaisu siitä vaaraannu. He kuitenkin ymmärrettävästi haluavat pitää hyvät välit Nihonbungeishaan, joten siksi aion poistaa kokonaiset luvut. Eli suomijulkaisu ei ikinä ole ollut niinkään vaarassa sen takia, että porukka ei ostaisi pokkareita, vaikka Urukin niin tuolla mainitsee. Olen ollut tätä mieltä jo alusta asti ja oikeassa olinkin. En kuitenkaan viitsi suututtaa Nihonia, koska sen myötä he voisivat suuttua Punikselle, joten mennään näin!

   Joo Monsoon kyllä muistuttaa isäänsä hyvin paljon tietyissä kuvissa! Isänsä poika.

   Poista
 4. Miksi Nihonbungeisha on valittanut asiasta Punikselle, kun ei se ole Puniksen vika, että ihmiset ovat laittaneet Last Warsin lukuja nettiin? Ja lisäksi luvut ovat peräisin ulkomaalaisilta faneilta, ei suomalaisilta. Vai valittivatko he tästä sinun blogista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti siksi, koska Nihonin on ollut helppo ottaa yhteyttä Punikseen, toisin kuin minuun. Ja he valittivat minun kuvistani, mutta myös varmaan kansainvälisistäkin kuvista.

   Poista
  2. Miten he ovat edes löytäneet blogisi? Ettei vain joku olisi mennyt kertomaan heille? Tuntuu oudolta, jos he aivan itse ovat blogiisi törmänneet.

   Poista
  3. Uruhan oli laittanut viestiä ulkomaalaiselle tyypille joka noita kuvia jakoi, että Nihonbungesha oli laittanut viestiä hänelle. Vähän kyllä haiskahtaa...

   Poista
  4. En yhtään tiedä, miten he ovat eksyneet blogiini ja kansainväliselle foorumille. Kuulin vain, että he ovat saaneet tietää kokonaisista luvuista ja he ottivat sitten Punikseen yhteyttä..

   Poista