maanantai 24. marraskuuta 2014

Mielipide: Weed 36

Pahoitteluni siitä, että tämä mielipidekirjoitus tulee vasta nyt kun uusi mangakin on ehtinyt jo ilmestyä. Kiireitä on yhä ja oli minulla tuossa sellainen kirjoitusblokkikin päällä, ettei oikein mikään teksti tahtonut lähteä sujumaan niin, että olisi voinut julkaista jotain.

Tämä osahan ilmestyi jo perjantaina 3.10. ja hankinkin sen jo heti silloin. Täytyy sanoa, että tämä manga oli kieltämättä ehkä tylsin tähän mennessä. Oli ihan mukavaa lueskella sellaista rauhallista olemista, mutta Kamakirin pikkupahikset olivat jotenkin tylsähkö veto. Osassa oli kuitenkin viimein sellaista huumoria, jota oli kiva lukea ja se laittoi ainakin minut hymyilemään.

Sanoo Kyoshiro.

Heti mangan alussa pääsin huokailemaan, sillä edellinen osa päättyi Kotetsun ilmestymiseen. Samassa Ouun sotureiden suusta alkoi kuulua sättimistä ja vähättelyä, varsinkin GB:n ja Kyoshiron osalta. Kyoshiro itse käyttäytyy kuin mikäkin pentu suurimmaksi osaksi, Kotetsu oli tilanteessa paljon korrektimpi ja aikuisempi kuin Hopeturkki. Ylipäätään en pitänyt siitä, miten GB uhkasi tappaa Kotetsun ja ajoi tätä takaa kuin hullu. Pöyristyttävintä oli Ginin ja muiden GNG-sotureiden käyttäytyminen. Mossilta Kotetsu sai myötätuntoa, mutta Gin ja Akame vain hyssyttelivät. Ihanko totta pennulle paranee vain huudella tappouhkauksia muka tämän parhaaksi? Kuvittelisin Ouun lauman pyrkivän pitämään oman maineensakin suht puhtoisena. Gin on näköjään myös unohtanut kokonaan sen, että se itse samanikäisenä juoksi villikoirien perässä ilman lupaa ja tämäkin käännytettiin kotiin pehmeästi verrattuna Kotetsun tapaukseen.

Kuten aikaisemmin sanoin, tässä mangassa oli mukavasti sellaista sopivaa huumoria minun makuuni. Se kevensi tunnelmaa ja sai tästäkin vähän paremmanoloisen osan (inhottaa, että huumori meni niin huonoon suuntaan jo heti seuraavassa osassa...) ja tuli näille vitseille hymyiltyäkin. Eritoten GB:n ja Kyoshiron naljailu oli hauskaa luettavaa ja kaksikolla tuo vitsailu on pysynyt ihan hyvissä rajoissa. Sasuke taasen aiheuttaa inhotuksia taas, en vain pidä hahmosta enää ollenkaan sen raukkamaisuuden ja siihen kohdistuvan/sen aikaansaaman huumorin takia. Tässäkin osassa se valehteli Chakolle olevansa komentaja ja odotin jo innolla, että GB ja Kyoshiro olisivat juosseet kertomaan tästä juonesta. Ylipäätään ihmettelin hieman sitä, miten kukaan ei puuttunut Sasuken valehteluun laumassa. Ouun laumassa on siis ihan okei, että tavallinen rivisotilas valehtelee olevansa komentaja ja ylempiarvoinen kuin oikeasti? Tämä kummastuttaa itseäni, mutta eipä Ouun sotureiden ollessa kyseessä oikein ihmetytä. Jotenkin koko lauma on minusta muuttunut vain pehmeämmäksi sitten GNG-aikojen.

Joko Weed on todella tyhjäpää tai sitten se ei näytä ymmärtävänsä, mutta se käyttäytyy jotenkin oudosti aina kun joku tekee pilaa sen ja Koyukin suhteesta. Weed punastelee, mutta aina välillä se on vain hiljaa ja vaikuttaa siltä, ettei se ole lainkaan perillä siitä mistä muut puhuvat ja vitsailevat. Tavallaan tätä on ihan kiva katsella, mutta toivoisin Weedin reagoivan edes jotenkin tuollaiseen ilmiselvään naljailuun.
Jälleen kerran tuli typerä olo lukiessa kohtausta, jossa Kotetsu pakeni Kamakirin miehiä eikä tämä tietenkään kertonut mitään niiden pahoista teoista. Tämä on jotenkin kamala klisee monissa tarinoissa ja tv-sarjoissa ja se laittaa itseni ärsyyntymään, eivät kaikki hahmot nyt varmaan niin typeriä ole, etteivät uskalla kertoa miten asiat oikeasti ovat. Kamakirin entiset laumalaiset olivat jotenkin sellainen veto, että aloin epäilemään Takahashin olleen hieman epätietoinen Weedin seuraavista tapahtumista tai ainakin se siltä tuntui. Onhan tällaisia pikkupahiksiakin kiva nähdä, mutta lähinnä niiden ja Weedin välinen taistelu oli puuduttavaa lukea. Se tuntui kestävän kauan ja Weed tuntui todella heikolta. Kaiken lisäksi Kotetsu menetti häntänsä eikä Weed voinut lähteä paikalta pennun kanssa, vaan jäivät sitten molemmat pahiksien kynsiin. Kotetsu on niin pieni, että Weed olisi saanut kannettua tai edes raahattua tätä kauemmas. Koyukin ja Chakon ilmestyminen oli oikea piste iin päälle, Koyuki oli avuton eikä saanut itseltäni pisteitä juurikaan. Okei, kyllähän se yritti roikkua vihollisen jalassa kiinni, mutta eipä siitäkään mitään tullut.

Oli jotenkin vaikuttavaa lukea kohtausta, jossa Kotetsu itki suruaan ja vihaansa. Mossin käydessä Yusuken kimppuun ja käskiessä Kotetsun nauraa tälle oli hieno kohtaus. Siinä Kotetsu sai oikeasti nähdä ja kokea sen, ettei hyväsydäminen sotilas voi nauraa kuolemalle. Mutta: Weedin sanat siitä, etteivät Ouun soturit iloitse toisen kuolemasta. Voi kun Weed olisi elänyt vanhaa kunnon GNG-aikaa: kaikki iloitsivat ja juhlivat karhujen kuolemaa. Voin kuvitella Weedin puolustelemassa hirviökarhu Akakabutoa...
Koyuki aiheutti tässäkin tilanteessa vähän silmien pyörittelyä, eihän Mossin kuritus ollut vielä mitään. Saas nähdä, miten Koyuki käyttäytyy siinä tilanteessa kun vihollinen oikeasti hyökkää ja porukkaa kuolee ympäriltä.

Mielipiteeni tästä osasta on aikalailla se, että ainut mikä tämän osan pelasti oli hyvä huumori. Löin nimittäin melkein kämmeneni kasvoilleni kun luin Akamen parannuskeinosta - verisestä kankaasta. Ensinnäkin en usko, että koirat ovat kaataneet moniakaan karhuja sitten Akakabuton, eihän niistä ole ollut mitään mainintaakaan missään. Toiseksi, minne ihmeeseen koirat keräävät verta talteen? Kantavatko ne jotain pulloa mukana, jossa veren voi kuljettaa ja säilyttää milloin minnekin mentäessä? Ja kolmanneksi: kuinka ihmeessä karhunveri pysäyttää verenvuodon? Tämä oli sellainen kohtaus, että hetkeksi piti kyllä pysähtyä miettimään, että mitä ihmettä. Toivottavasti kangaskikkailua ei nähdä tulevaisuudessa, koska se lähinnä vain naurattaa minua.

Yhä enemmän ajattelen, että Gin näkee Koyukissa itse Sakuran eikä Weed. Gin nimittäin vertaa koko ajan Koyukia Sakuraan ja olihan Weedin ja Koyukin tapaaminenkin samanlainen kuin muinoin ylipäällikön ja Sakuran. Tämä on vähän hölmöä jo sen puolesta, kun Gin tuntuu olevan kokoajan puhumassa Koyukista ja Sakurasta samassa lauseessa. Weed ei kuitenkaan itse ole Sakurasta maininnut, vaikka eihän se olisi yllätys vaikka Koyuki olisikin hurmannut tämän muistuttamalla edesmennyttä emoa, olihan jossain vaiheessa tutkimus jonka mukaan miehet valitsisivat äitinsä näköisen puolison...


Vielä lopuksi muutama avatar liittyen tähän osaan.Mitä mieltä sinä olet Weedin 36. osasta?

4 kommenttia:

 1. Itse tykkäsin tästä osasta paljon! Huumori oli sopivan tasoista, Koyukin ja Chakon jutustelua oli hauska seurata ja Kotetsu oli tosi symppis hahmo.
  Luulen, ettei muut puuttuneet Sasuken valehteluun siksi, jotta totuus saisi tulla esille aikanaan ja Sasuke saisi tuntea pitkittyneen valehtelunsa seuraukset. Harmittaa että Sasukesta on tullut tällainen hahmo, tykkään siitä ulkonäöllisesti paljon ja pidän myös siitä, että porukasta löytyy heikko tavishahmo. Se tarviisi kuitenkin vähän tasapainoisuutta, nyt sillä on liikaa negatiivisia asioita kontollaan.
  Mua jotenkin huvitti tämän osan foreshadowing, ainakin muutamaan otteeseen tuli tuota "huolta tulevasta" kertojan osuuksissa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumorista minäkin pidin ja tyttöjen juoruilu oli mukavan keventävää, mutta melko tylsä osa kuitenkin sitten loppuen lopuksi oli omaan makuun.
   Sasuke olisi kiva hahmo jo erilaisuutensa vuoksi, koska se on shiba ja pienempikokoinenkin, mutta tuo huono huumori ja nössöily kyllä pilaa hahmon. :/

   Poista
 2. Se kuivunut veri oli tietysti niissä kankaissa valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurotora sanoo näin: "Kun kaadamme karhun, otamme sen verta talteen." ja tuo tarkoittaa eri asiaa kuin pelkän liinan kastaminen veressä.

   Poista