keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Meishoubu Retsuden ja Gamu suomeksi!

Kaksoissolan foorumilla oli mahdollisuus arvata uutta Takahashi-julkaisua, joka ilmestyy kauppoihin ennen joulua. Samassa viestiketjussa kerrottiin myös ensi vuoden alussa julkaistavasta mangasta. Nyt jännitys on päättynyt, sillä Antti-setä Sangatsu Mangasta paljasti blogissaan tulevat julkaisut.

Lähde
Ennen joulua tullaan julkaisemaan monen toivoma Meishoubu Retsuden-tietokirja. Siinä käydään läpi Weedin taisteluita, hahmoja ja tapahtumia, mutta vain Hougenin ensiesiintymiseen saakka. Itse arvasin tätä sarjaa kyseisessä viestiketjussa, joten nyt vain jännitän arvonnan tuloksia.
Meishoubu Retsuden tullaan julkaisemaan suomeksi nimellä Weed: Taistelujen aika.

Ensi vuoden alussa julkaistava, kaksiosainen sarja on myöskin monen toivoma, Kacchu no Senshi Gamu. Olen itse todella kiinnostunut tästä sarjasta, sillä Gamu vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Jotkut karsastavat sitä sen takia, koska Gamu muun muassa ratsastaa hevosella ja puhuu ihmisten kanssa samaa kieltä. Tällaista erilaisuutta olen kuitenkin vähän toivonut ja Gamu on erittäin hienon näköinen yksityiskohtaisine haarniskoineen.

Lähde


Yksi harmituksen aihe pitää kuitenkin sanoa Gamusta: tarina tullaan julkaisemaan kahdessa osassa eli ensimmäisen julkaisun kansilla. En oikein pidä ensimmäisen julkaisun kansista, sillä ne ovat jotenkin tylsähköt. Pidän enemmän toisen julkaisun kansikuvasta, joka on monelle varmasti tutumpi yksilö kuin ensimmäisen julkaisun mangat. Toisen julkaisun kannesta tulee itselleni mieleen Hopeanuoli-mangan toinen julkaisu ja Gamu on todella hienon näköinen siinä. Myös kolmannen julkaisun kansi kävisi, mutta sekin on yksiosainen, joten todennäköisesti mangat julkaistaan ensimmäisen japanijulkaisun mukaan.
Gamu tullaan julkaisemaan suomeksi nimellä Koirasoturi Gamu.

Edit 2.10.2014 klo 9.22:
Antti-setä kertoi Kaksoissolassa, että todennäköisesti kumpaankaan mangaan ei ole tulossa alkuperäisiä kansia. Japanilaisilla ei ole kuulemma antaa lähes mitään materiaalia, edes kirjoja.
Meishoubu Retsudeniin kehitellään kantta jostain taidekirjassa olevista kuvista ja Gamuun valitaan käyttökelpoisista värikuvista parhain, josta kannet saa tehtyä.
Itseäni harmittaa Meishoubun kansikuvan kohtalo, sillä japanijulkaisun kansi on ihan hieno ja jokseenkin erilainen. Taidekirjan kuvat ovat moni aika samanlaisia keskenään ja minusta niin nähtyjä, että jotain uniikimpaa olisi saanut olla mukana. Gamuun taas toivon edelleen sitä toisen julkaisun kantta. En ole tainnut nähdä Gamussa tulleen julisteen kuvaa, joten en tiedä millainen se on. Toisen julkaisun kuva on kuitenkin tällä hetkellä se hienoin omasta mielestäni.

Mitä mieltä sinä olet tulevista suomijulkaisuista? Oletko toivonut jompaa kumpaa suomeksi? Aiotko hankkia kyseiset julkaisut itsellesi?

5 kommenttia:

 1. Minulla on gamut suomeksi, ja todellakin aion hankkia kummatkinn! ^^ Mutta onko tietoa tuleeko tuo Weedin "tieto kirja" ilmestymään ihan normaaleihin kauppoihin vai pitääkö se ostaa kirjakaupasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei ole tullut tietoa tästä. Veikkaisin, että sen kohdalla tehdään samalla lailla kuin Meteor Gininkin, eli sitä saisi kirjakaupoista ja Gamu tulisi varmaan Fangin lailla ihan päivittäistavarakauppoihinkin myyntiin.

   Poista
 2. Korjaan: gamut japaniksi

  VastaaPoista
 3. Arvasin, et Meishoubu Retsuden tulee suomeks! Gamu kyllä kiinnostaa vielä enemmän. Aion kyllä hankkia molemmat.

  VastaaPoista
 4. Huu Gamu menee ostoon! Meteor Gin ei hirveästi itseäni säväyttänyt niin taitaa ainakin ens alkuun jäädä Retsuden ostamatta.

  VastaaPoista