perjantai 15. elokuuta 2014

WEED 34: Mitä olisin tehnyt toisin?

Päätin kokeilla tällaista uutta postausideaa mangan arvostelujen sijasta. Ajatus onkin esitelty suoraan otsikossa eli mitä olisin muuttanut tai tehnyt toisin Weed 34 -mangassa.


En olisi tehnyt Shogunista jättiläistä.
Paviaanisaagan päävihollinen on lyöty aivan yli. Tseladat ovat 75cm pitkiä Wikipedian mukaan, Shogun on joku kaksi-kolmemetrinen jättiläispaviaani kirveen kanssa. Kirveen pituuskin lähentelee aika paljon jotain ihmisen pituutta, kuka siis sen on tehnyt? Ihmiset eivät yleisesti valmista omanpituisia aseitaan, ainakaan sitä ei ole käytetty palokirveenä tai puiden halkomiseen.
Varsinkin tässä mangassa Shogun tuntuu vain kasvavan entisestään, se niittää koiria kuin heinää ja ei millään näytä heikkouden merkkejä.

Osa makakeista olisi pysynyt Shogunin puolulaisina pidempään.
Makakit kääntyvät nopeasti koirien puolelle ja vain Tobizaru jää Shogunin tueksi, vaikka alkaakin epäröimään ja lopulta kääntyy hyväksi. Olisi ollut kuitenkin mielenkiintoista nähdä pari muutakin Shogunin alaista, vaikkakin kaikki makakit tuntuivat olevan vain alistettuina kohtaloonsa. Kuitenkin aikaisemmissa osissa Shogunilla oli partioita, jotka kävivät nappaamassa koiranpentuja ja jos eivät niitä saaneet, anastivat laumatovereiltaan poikasia Shogunille.

Olisin muuttanut Tobizarun kuolemaa.
Shogunin ainut alainen alkaa miettimään tekojaan ja päättää yrittää tappaa hirviötseladan tuon nukkuessa. Tobizaru ottaa Shogunin jättikirveksen kantoon ja vie tämän tälle, mutta Shogun arvaa makakin aikeet ja aikoo tappaa tuon.
Minusta Tobizarun kuolema on todella turha ja olisi ollut parempi, jos se olisi oikeasti suunnitellut asiat kunnolla. Makaki olisi esimerkiksi voinut hyökätä Shogunin kimppuun kirveen kanssa ylhäältä yllätyksenä tai hyökätä tämän kimppuun suoraan päästyään samalle kielekkeelle. Nyt Tobizaru vain toi ja myös vei kirveen, itse asiassa vielä lähemmäs kuin mitä se aikaisemmin oli.

Oun joukot olisivat saapuneet myöhemmin.
Mangassa näytetään Sasuken saapuminen Ouun ja samassa armeija lähtee liikkeelle kohti taistelutannerta, joka siis sijaitsee 300 kilometrin päässä.
Osan lopussa näytetäänkin jo Oun joukkojen olevan lähellä kaivosta ja he kohtaavat Saheijin. Oun joukot siis saapuvat yhtäkkiä 300km päähän lähtöpisteestään ja ovat melkein taistelupaikalla.

Saheiji olisi kertonut Ginille myös Joesta.
Kohdatessaan Ginin, Saheiji kertoo tälle Yukimuran olevan sen poika ja Weedin veli. Saheiji ei mainitse sanallakaan Joesta, jonka oletetaan kuitenkin kuolleen. Olisin kuitenkin laittanut Saheijin kertomaan myös Joesta, vaikka sitten niin, että hän huolehti ylipäällikön kahdesta pojasta joista toinen kuoli nuorena.

Mitä sinä olisit tehnyt toisin?

1 kommentti: