keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Lapsuuden gingaleikit

Pahoitteluni hiljentyneestä postaustahdista! Kevät on niin täynnä kaikenlaista, ettei intoa kirjoittaa blogia ole oikein löytynyt tai en ole vain ehtinyt kirjoittaa. En ole kuitenkaan unohtanut blogia, älkää sitä pelätkö!


Päätin ottaa käsittelyyn hieman erilaisen aiheen, nimittäin lapsuuteni gingaleikit.
Olen varma, että jokainen, joka on lapsuudessaan (ellei jopa myöhemminkin?) tutustunut Gingaan, on myös leikkinyt jotain siihen liittyvää leikkiä. Itse kuulun ainakin tuohon porukkaan ja kavereiden kanssa keksimme paljon erilaisia leikkitilanteita.

Itse olen juoksennellut pitkin metsiä, teitä, peltoja ja pihoja leikkien Ginga-sarjan hahmoja, pääasiassa Hopeanuolen. Leikin koulun välitunneilla, vapaa-ajalla ja ollessani isälläni parhaan ystäväni kanssa. Keksimme myös muuttaa tiettyjä juttuja hahmoissa, talvisin saatoimme leikkiä Ginga-hahmoja, jotka olivatkin rekikoiria ja vedimme perässämme pulkkaa. Mielikuvitus laukkasi joka leikissä, taisi välillä olla mukana jopa itsekeksimiä sukulaisia hahmoille.

Vastapainoksi niille leikeille, joissa olimme itse hahmoja, leikimme myös erilaisilla leluilla. Muistan yhä tarkasti ne ajat, kun leikimme pari vuotta nuoremman serkkuni ja siskoni kanssa erilaisilla eläinfiguureilla ja dinosauruksilla, jotka olimme sitten nimenneet gingahahmojen mukaan.
Serkullani oli suuret dinosauruskokoelmat ja rehellisesti sanottuna silloin ei haitannut ollenkaan, vaikka Akakabuto oli tyrannosaurus rex hirviökarhun sijaan, mutta Punakypärä olisi kokonsa ja luonteensa puolesta voinut olla vaikka oikeastikin tyrannosaurus.
Tiikerifiguurit ja muut isot kissaeläimet saivat yleensä tiikeriveljesten roolit. Akatorana toimi tavallinen tiikeri, Kurotora oli Skeletorin uskollinen pantteri ja Chutora oli He-Manin tiikeri. Nämä olivat vakiolelut lähes aina leikeissämme, koska raidallisina (lukuunottamatta pantteria) ne muistuttivat tuttuja kaikoiria. Lisäksi He-Man-kissoilla oli heiluvat tassut ja liikkuva alaleuka, jolloin leikkeihin sai enemmän toimintaa ja niin sanottua liikkuvuutta.

Kurotora ja Chutora. Lähde.

Mihin sitten figuurileikkimme yleensä liittyivät? Yksinkertaisesti saatoimme keksiä täysin uuden tarinan tai leikkiä esimerkiksi Akakabuton kukistamista. Weedin ilmestyttyä animelle myös Hougen sai välillä ilmestyä leikkeihimme, sitäkin taisi vastata dinosaurus.
Koska olen aina pitänyt Yukimurasta ja se on oikeastaan ehkä kaikista mieluisin lempihahmo Weedistä, leikin usein sillä/sitä. Weedistä emme kukaan ole hahmona oikein pitäneet, joten saatoimme leikkiä esimerkiksi Rikillä, Ginillä ja Yukimuralla.
Välillä myös leikimme, että Schleich-tiikerinpentu oli Yukimura ja Schleich-leijonanpentu oli Joe.
Joskus myös siirryimme kovista leluista pehmeämpiin ja leikimme vuorostaan pehmoleluilla. Kasasimme peitoista Gajoun ja Akakabutona toimi suuri pehmonalle tai dinosaurus. Tavallisina koirina toimivat sitten erilaiset koirapehmot, dinosaurukset, digimonit ja pokémonit. Muun muassa John tai Jerome oli yleensä sellainen huskylta vaikuttava, R-kioskilta tarroilla saatu isopäinen pehmolelu

Leluleikkien ohella juoksimme serkkumme sen aikaisen kodin viereisessä metsässä ja leikimme villikoiria. Joskus kiipeilimme puissa ja leikimme ninjakoiria, serkkuni kun piti kovasti Akamesta ja itse taas Kurojakista.
Teimme myös niin, että silloisena innokkaana piirtäjänä piirsin serkkuni ja siskoni haluamat hahmot ja leikimme niitä. Ne usein liittyivät myös jotenkin Gingaan, joko ne olivat sukua jollekin hahmolle tai vaan esimerkiksi kuuluivat johonkin laumaan, olivat laumojen johtajia tai vastaavaa.
Joskus myös varsinkin pyöräillessä kuvittelin olevani Gin tai joku muu hahmo ja juoksevani lauman mukana keräämässä koiria mukaan. Samaa harrastin vähän erilailla autossa, nimittäin kuvittelin autojen olevan koirajoukkoja ja juoksevan yhdessä ryhmässä.


Tätä blogitekstiä kirjoittaessa aloin kaiholla muistelemaan menneitä aikoja. Kieltämättä olisi mahtavaa palata ajassa taaksepäin ja leikkiä vielä edellämainittuja leikkejä, vuotta vaille täysi-ikäisenä ei oikein ole aikaa leikkeihin eikä oikein sellaista innostusta kuten lapsena, mikä nyt ei varmaan ole mitenkään yllättävää.
Olen kuitenkin iloinen siitä, että olen lapsena jo omannut suuren mielikuvituksen ja keksinyt mitä erilaisempia leikkejä.

Millaisia gingaleikkejä itse olet leikkinyt?

6 kommenttia:

 1. Tutulta kuulostaa nuo leikit. Itse leikin myös Akakabuto taistelua lumiröykkiöillä ja pehmolelut oli kanssa in :D figuureillakin tuli leikittyä, mutta aika vähän. Keksittiin kavereiden kanssa "omia juonia" ja tousinaan leikittiin igoja ja kougia :D

  VastaaPoista
 2. Olen 13 vuotias ha silti me vieläkin leikimme parhaan kaverini kanssa Gingaa esim. Me uimme joessa ja leikimme ylittävämme meren Shikokuun tai talvella leikimme lumivuorella Akakabuton kukistamista trampalla me taas leikimme Gingan eri taisteluita että sillee... (Hopeanuoli leikit me aloitimme ollessamme 3 vanhoja) ♡♥♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minun piti kirjoittaa eikä ha

   Poista
  2. Itse asiassa itsekin päädyin leikkimään joskus uima-altaassa Giniä, jota koulutettiin. Myös koulun liikuntatunneilla uimahallissa leikin karhunlihaa metsästävää Giniä, kun jouduimme sukeltamaan sellaisia renkaita altaan pohjalta. Tätä en muistanutkaan ennen kommenttiasi!

   Poista
 3. Tästä tulikin mieleen aika hauska kohtaus tänään, kun huvikseen GNG'tä fanittavalle pikkuveljelleni ehdotin, että leikkisimme ihan ajankuluksi Gingaa. Minä olin Weed, ja pikkuveljeni väitti kyllä kauan olevansa Gin mutta päätyi sitten Hougeniksi. Hän ei ollutihan varma, miltä hahmo näytti yms, joten kerroin perustiedot ja etsin jostain mangasta hyvän kuvan. Silloin pikkuveljeni käänsä katseensa ja sanoi todella hiljaa;
  "Olempa minä ruma.."
  Kyllä tuli päivän naurut, ei siis kahdeksanvuotiaatkaan pidä Hougenia kovin viehättävänä näkynä :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä! Joo, ei se Hougen ole ihan komeimmasta päästä...
   Ihana kommentti kyllä, illan piristys! :D

   Poista