sunnuntai 24. toukokuuta 2015

ORION SAA JATKOA!

Ei, tällä kertaa ei ole kyse mistään aprillipilasta tai spekuloinnista, vaan se on vahvistettu! Jatko-osan nimi tulee olemaan Ginga: THE LAST WARS ja luulen, että kyseessä tulee olemaan viimeinen Ginga-tarina. Uuden sarjan ensimmäinen luku ilmestyy ensi viikon perjantaina 29.5. Manga Gorakussa.

 


Kuvat © Chani

Mitä mieltä olen tästä uutisesta?

Vau, ehdottomasti vau! Uudessa tarinassa mukana ovat ainakin jo vanhentuneet Orion, Sirius ja Rigel sekä päävihollisena tulee olemaan karhu. Onkohan tämä karhu jotenkin sukua Akakabutolle? Se olisi kieltämättä yksi toivomus itselläni, sillä Akakabuto on suosikkiviholliseni ja Ginga-tarinoiden ympyrä voisi sulkeutua hyvin siihen, että alussa vihollisena oli Akakabuto ja Gin syntyi, viimeisessä tarinassa vihollisena olisi Akakabuton sukulainen ja Gin kuolisi voittaessaan tämän.

Niin, toivon, että Ginga-sarja loppuu Ginin kuolemaan. Miksi? Koska Ginga lähti Ginin syntymästä, minusta on luonnollista, että se loppuisi tämän kuolemaan. Haluan ehdottomasti, että Gin kuolee taistellen ja erittäin hieno loppu olisi se, että tämä saisi kaadettua uuden viholliskarhun, mutta menehtyisi itse vammoihinsa. Gin on nykyään lempihahmoni ja jo pelkkä ajatus tämän kuolemisesta tuo kieltämättä vedet silmiin, onhan hahmon tarinaa tullut seurattua yli kymmenen vuotta. Silti, Gin on todella vanha jo ja olisi helpottavaa, jos tämä kuolisi Ginga-saagan lopuksi. Uskon myös muiden vanhojen sotureiden, kuten Kurotoran ja Crossin, kuolevan tämän tarinaosuuden aikana. Olisi kunnioitettavaa päästää vanhat Akakabuton aikaiset soturit viimein lepoon, mutta en haluaisi seurata tarinaa ilman Giniä, siksi tavallaan myös toivon, että jos tämä on viimeinen osa sarjaa, sitä ei myöskään jatketa eteenpäin.

En kuitenkaan halua, että Gingan tekeminen lopetetaan kokonaan. Takahashi alkaa olemaan eläkeiässä ja toivon, että jos hän jatkaa vielä piirtelyään, hän tekisi jotain lyhyitä Shin Gaiden-tyyppisiä tarinoita. Haluaisin nähdä eritoten vanhoihin GNG-ajan hahmoihin liittyviä tarinoita, kuten Crossin menneisyydestä. Orionissa paljastuu, että Nyudounsai Sanadalla on ollut vispilänkauppaa Crossin kanssa, mutta sitten Cross tapasi Benin ja lähti tämän mukaan. Olisi kiva tietää kaksikon suhteesta vähän enemmän ja myöskin Crossin ensimmäisistä pennuista, jotka tämä sai ihmisten luona vielä asuessaan.

Oli miten oli, odotan paljon taistelua tältä tarinaosuudelta. Itseäni vain mietityttää, missä Bellatrix on... En halua, että ainut narttu taas jätetään tarinasta pois tai tämä on vain jossain haahuilemassa eikä Bellan elämästä tiedetä mitään. Bellahan palasi takaisin perheensä luokse oltuaan lähes koko Orionin lopun ihmisten hoivissa, joten pelkään vähän, että tämä olisi lähtenyt takaisin ihmisten luokse tai Weed passittaa tämän sinne, kun sota karhua vastaan syttyy.

Mitä mieltä olet Gingan jatkumisesta? Mikä oli ensireaktiosi, kun kuulit uudesta sarjasta?

13 kommenttia:

 1. Kun luin otsikin niin hämmästyin ja tulin iloiseksi, olen odottanut että tapahtuisi jotain tuonkaltaista, itsekin toivoisin Ginin kuolevan taistellen kuin myös Crossin ja Kurotoran

  Mutta toivottavasti uusi osa on odottamansa arvoinen, eikä mikään pettymys jonka toi minulle Taisteluiden aika julkaisu silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin toivon kunnon sarjaa, Orionin juoni tuntuu vaikealta, koska hahmot tuntuvat vain juoksentelevan ympäri Japania ja Ginga Densetsu Akame taas oli pettymys sillä tavalla, ettei se koskaan sitten kertonutkaan mahdollisista muista esi-isistä eikä itse Akamesta tai Kurojakista.

   Poista
 2. Yes, ulkomaalaisella foorumilla spekuloitiinkin, että tämä saattaisi jäädä viimeiseksi Ginga-sarjaksi ja tavallaan odotukset on aika korkealla, koska Akame ja Orion jäivät loppupeleissä aika latteiksi. Mielestäni tuo pieni aikahyppy on loistava asia, jos pennut ovat siinä jo nuoria aikuisia. Pakko ostaa tämä Goraku kyllä :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin aloin jo himottelemaan Gorakua, pitää yrittää saada se jostain käsiin.~

   Poista
 3. Lieneeköhän tuo pahiskarhu olevan sukua Akakabutolle? ;) Pojanpoikien eeppinen taistelu tai jotain? :D

  Orion oli itselleni melkoinen pettymys, joten olen hieman varautunut tämän suhteen... Tosin Akame päättyi niin seinään, että siinä on täytynyt olla syynä huono suosio... Takahashi on selkeästi pistänyt kovat piippuun, kun on tekemässä tälläistä lopetusta. Toisaalta se on minusta hyvä juttu: Ginga ansaitsee saada hienon ja eeppisen lopetuksen, vaikka se sitten olisikin Ginin kuolema. Toivottavasti vain tämän suhteen ei tule Takahashin tyypillisiä ongelmia, eli turhaa venytystä ja tarinan ristiriitaisuutta tai hahmojen unohtamista. Olisi siistiä saada Ginga-saagaan kunnollinen lopetus, jossa myös avataan muidenkin kuin päähenkilöiden kohtaloa :)

  T: Spyro

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen aika pettynyt Orioniin, jossa on tosi paljon hahmoja eivätkä ne näyttäneet tekevän muuta kuin juoksentelevan ympäriinsä. Toivon myös, ettei aleta venyttämään ja eritoten sitä, ettei hahmoja unohdeta. Pelkään sen jo tapahtuvan Bellan kohdalla..

   Poista
 4. No, kyllähän se olisi hienoa, jos päävihollisena tosiaan olisi joku Akakabuton sukulainen, kun ne hybridit eivät taida olla edes kaukaista sukua hänelle. En kuitenkaan toivoisi, että Gin kokisi isänsä tapaan loppua karhun kynsissä, vaan kuten Ben.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa benmäinen loppu olisi myös hieno Ginille, jos tuon ympärillä olisivat vanhat ystävät ja oma perhe. Silti itselleni mieluisempi olisi, että karhukoira kuolee karhua kaataessaan. Karhukoiraksi tämä kuitenkin koulutettiin ja kohtalon sinetöi tiikeriraitainen turkki - ja kuten sanoin, Ginga-saagan ympyrä sulkeutuisi karhuvihollisen ja päähenkilön kuoleman osalta. Mutta katsotaan mihin uusi sarja johtaa!

   Poista
 5. Minä elätän salaista haavetta, että Gin lähtee viimeiselle matkalle Daisuken sylissä. Riki koki ns. mahtikuoleman, mutta Ginille toivoisin rauhallista lähtöä. Mikäli tai miten tahansa Gin ylipäätään kuolee, niin se on varmasti tunteita herättävä.

  VastaaPoista
 6. "ympyrä voisi sulkeutua hyvin siihen, että alussa vihollisena oli Akakabuto ja Gin syntyi, viimeisessä tarinassa vihollisena olisi Akakabuton sukulainen ja Gin kuolisi voittaessaan tämän."
  Toivottavasti noin ei käy, tuo olisi liian kliseistä. Mieluiten siinä saisi käydä niin, että Orion, Sirius ja Rigel hoitelevat yhteistoimin sen pahiskarhun.

  Jos kyseessä on viimeinen Ginga-tarina niin kuin nimestä voisi päätellä, niin Gin saisi kyllä jäädä eloon, sillä siitä saisi sitten aikanaan tehtyä hyvän meemin.

  VastaaPoista
 7. Ajattelinkin, koska ja miten Orion-sarja saa jatkoa, koska kuitenkin vaikutti siltä, että GDWO oli vain tauolla. Haikealta tuntuu, jos tämä nyt olisi Ginga-saagan päättävä tarina. Toisaalta, parempi, että Takahashi päättää itse sarjansa jollakin tavalla, kuin että Takahashi sattuisi kuolemaan ja sarja jäisi siksi täysin kesken. Kuinkahan pitkä tästä sarjasta tulee ja miten se päättyy? Ginin kuolema olisi kyllä surullinen juttu, mutta GNG-mangan eräässä suomijulkaisussa oli Takahashin haastattelu (oliko se nyt 18. osa) jossa Takahashi oli vastannut ajatelleensa Ginille lyhyttä mutta kunniakasta elämää. Odotan mielenkiinnolla, mitä sarjan aikana tapahtuu.

  VastaaPoista
 8. Jostakin syystä "The last wars" -nimestä tulee mieleen jokin ElfQuest-seikkailu.:) Toivon hartaasti, että Takahashilla olisi jotain ideoita hahmojen varalle (eli jos esimerkiksi Takahashi on päättänyt että Gin kuolee tai ei kuole, jos kuolisi niin Takahashi pitäisi siitä kuolintavasta kiinni mitä on ajatellutkin) eikä esimerkiksi järjestettäisi hahmojen kohtaloista mitään lukijaäänestystä.

  VastaaPoista
 9. Minä haluaisin Takahashin piirtävän The Last Warsin jälkeen vielä lyhyen tarinan, ehkäpä Kai no san kyōdain mittaisen jutun Hougenista ja Genbasta. Lempipahikseni. <3 Weedissähän oli juttua heidän menneisyydestään, mutta entä omistajan syönnin ja vapauteen pääsyn jälkeen? Haluaisin lukea tästä enemmän.

  VastaaPoista